torstai 29. toukokuuta 2014

Musta on ommeltava kesällä

Olen mietiskellyt valkopohjaisen hyrrätyöni tikkauksia, mutta sitten havahduin että mustapohjainen Yön kuningatar -työ täytyykin tehdä kesän aurinkoisina päivinä loppuun.  Talven pimeydessä mustan ompeleminen on niin hankalaa. Ompelin tai siis kirjoin Yön kuningattareen muutaman lisäblokin ja aloin miettiä peiton mittoja.
Jotta tikkauksille jää tilaa, tarvitsenkin lisää mustaa kangasta blokkien väliin ja peiton pinta-ala kasvaa mustien kaitaleiden ansiosta.  En siis tarvitsekaan ajattelemaani määrää blokkeja vaan vähempi riittää.  Nyt jo valmistuneista karsin muutaman pois.  Karsimisessa auttaa taas kerran valokuva.  Pois jäävät  sellaiset, joissa kirjonta näkyy huonoimmin eli olen ommellut tummilla langoilla.

Tällä tavalla elävät työt. joita lähdetään tekmään tekemisen ilosta vailla lopullista suunnitelmaa. Tämäkin lähti liikkeelle halusta leikkiä ompelukoneen ympyräharpilla, koneen koristeompeleilla ja värikkäillä langoilla.

Syyringin näyttely jatkuu lauantaihin 7.6.2014 asti
Nyt, kun olen kiertänyt  näyttelyn todella moneen kertaan, hämmästyn itsekin miten WOW kiltalaisten suuret peitot ovat.  Tuollaista ei Suomessa usein näe, joten sinne kannattaa mennä katsomaan.  Osoite on Laakson sairaala, Lääkärinkatu 8 P, talo 4 eli muita matalampi rakennus ihan sairaala-alueen perällä.  Urheilukadulta on portti, josta jalankulkijat pääsevät suoraan tuon rakennuksen luo.

8 kommenttia:

 1. Hyvä määrä hyrrä blokkeja, kiva nähdä minkälaisen työn näistä teet.

  VastaaPoista
 2. Luulen ja uskon että tästä tulee hieno työ:) Hauskempia ompeluksia todellakin syntyy silloin kun lopputulos ei ole aloittaessa tiedossa (kokemus puhuu;))

  VastaaPoista
 3. Miten olis diamond-tyyppinen tikkaus neljän hyrrän keskellä... Ei menisi hyrrien päälle, mutta tikkaus olisi jatkuvaa niiden ulkopuolella. Voin näyttää koneeltani mallia ko tikkaukselle.

  VastaaPoista
 4. Aina kun näen hyrrätyösi, ihmettelen, miten vähän käytän omaa hyrrääni. Olen sen hankkimisen jälkeen lähinnä leikkinyt sillä, mutta mitän järjellistä en ole saanut aikaan. Hyvä vinkki ommella mustat työt kesällä!

  VastaaPoista
 5. Voi että tää on upee työ. Juuri kun aattelin mielessäni että mustat välikaitaleet olisivat kivat, niin luin saman idean tekstistäsi. Tosi hieno tästä tulee, laita ihmeessä kuvia sitten valmiina.

  VastaaPoista
 6. Ompeleet näyttävät aivan upeilta! Mielenkiintoinen työ!

  VastaaPoista
 7. Tästä tulee upea! Toivottavasti kesään mahtuu tarpeeksi aurinkoisia päiviä ; )

  VastaaPoista