torstai 1. toukokuuta 2014

Kirja-arvostelu konekirjontaa

Jokin aika sitten mainostin ostaneeni 8 tilkkutyökirjaa kerralla suoraan kustantajalta.  Olen pikkuhiljaa lueskellut niitä.  Kirjojen joukossa on myös Patty Albinin kirjoittama "Machine Embroidery Makes the Quilt".
No, eihän minulla ole kirjontalaitetta ompelukoneessani.  Eikä ole äkkiseltään tulossakaan, koska en halua maksaa sellaisesta enkä etenkään halua ostaa Windows-tietokonetta, jollainen tarvittaisiin jotta kirjontalaitteesta saa parhaan hyödyn.  Edellinen ei suinkaan tarkoita sitä, että en saisi hyötyä tästä kirjasta.  Olen ottanut kirjan luettavaksi ja selailtavaksi useampaan otteeseen ja aina se tuntuu mielenkiintoiselta.

Päin vastoin. Tässä kirjassa on erittäin paljon tietoa konekirjonnasta ja tukimateriaaleista.  Olen kovasti pohdiskellut, miten saisin ympyräharppini avulla toisiaan leikkaavia kaaria niin, että voisin koota kirjan kannen kuvan tapaan double wedding ring asentoon.  En ole keksinyt, mutta pohdinta tehnee hyvää aivoille.

Kirjaa on erittäin helppo lueskella.  Sen alkuosassa on konekirjonnan tekniikkaa ja loppuosassa ohjeet kuutta kirjomalla tehtävää tilkkutyötä varten.  Sitä voi huoleti lueskella sieltä täältä ja aina osuu tiedonjyväsiin. Kirjassa on liitteenä CD-levy, jolta löytyvät kirjassa esitellyt kirjontakuviot useassa tiedostomuodossa eli valmiina käytettäväksi lähes minkä ompelukoneen kirjontalaitteessa tahansa.

Syyringin näyttely lähestyy
Olen käyttänyt paljon aikaani Syyringin tilkkutyönäyttelyn järjestelyihin.  Ensi maanantaina 5. toukokuuta pääsemme ripustamaan sitä ja tiistaista alkaen voimme toivottaa katsojat tervetulleiksi.  Omista töistäni tulee esille "9 varista"-tilkkutyöni, jokunen hanhityö ja "Pulu ja Pulunen" - tyynyni.

1 kommentti:

  1. Tuo konekirjonta on mielenkiintoista. Yritin joskua tehdäkin, mutta vaatii enemmän tekniikan opettelua, jotta lopputulos olisi siedettävä.

    VastaaPoista