lauantai 8. maaliskuuta 2014

Pölyä

Ompelukoneeni ilmoitti 2-3 viikkoa sitten, että olisi syytä viedä se huoltoon. Eilen vihdoin olin saanut ompelukseni siihen malliin, että voin viedä koneen huollettavaksi.
Kaisa Erkin Saumasta ja tikistä otti kuvan koneen sisuksista, kun kuori oli avattu. Pölyn määrä ei yllättänyt, juuri tuollaista olin epäillyt.  Erkin mielestä sitä oli kuitenkin tavallista enemmän.

Koneessa on autojen tapaan ajotietokone, joka laskee ommeltuja pistoja.  Pistoja oli kertynyt liki 2,4 miljoonaa.  BSR:llä olen hurjastellut yllättävän paljon eli puoli miljoonaa pistoa.  En ole juurikaan ommellut tavallisia saumoja viime aikoina, vaan olen ommellut koruompeleita ympyröihin, tikannut vapaalla konetikkauksella ja kirjonut.   Noissa lajeissa pistoja syntyy moninkertainen määrä verrattuna tavalliseeen sauman ompelemiseen.  Olin varautunut, että kone on muutaman päivän huollossa, mutta vielä mitä sehän valmistui jo eilen ja kävin noutamassa sen kotiin tänään.  Vielä en ole koeommellut, kun samalla reissulla kävin hankkimassa toisen lelun.

Uusi monitoimilaite eli yhdistetty skanneri ja tulostin
Tilkkuyhdistyksen suomalaisbrittiläisen kangashaasteen kilpailutöistä pitää toimittaa kuvat printattuina kilpailutoimikunnalle.  Ei auttanut vaikka jupisin vastaan.  Niinpä menin ja ostin mustesuihkutulostimen, jolla saan tulostetuksi myös valokuvalaatua. 

Minulla on ollut kotona tietokone 90-luvun alusta alkaen ja siihen monenlaista oheislaitetta.  Työkoneille en ole ikinä omia tiedostojani tallentanut.  Uusi laite tietää aina uusia ohjelmia ja asentamiseen ja kokeilemiseen vierähti tunteja.  Tämä laite toimii myös langattomasti ja pystyn nyt halutessani tulostamaan myös iPadilta.  Pystyn näkemään tulostimen mustetilanteen, mitä en valitettavasti laser-tulostimestani näe iMacillani.   Skannaus toimii vähän eri tavalla kuin vanhalla skannerillani ja saan odotella reilusti ennen kuin skannattu tiedosto ilmestyy tietokoneelle.  Ilmeisesti joudun muuttamaan toimintotapojani, mutta selviän. Skannauksesta löytyi kaipaamani toiminto eli monisivuisen pdf-tiedoston luominen.  Kaikenlaista kivaa siis.  Hassua on että mistään ei saa etukäteen syvällisiä tietoja laitteiden ohjelmistopakettien ominaisuuksista. 

Laser-tulostin kiinnittää musteen paperiin kuumentamalla.  Siksi se ei sovi tulostamaan freezer paperille.  Myöskään paperiompelun pohjapaperien tulostamiseen se ei oikein sovi, koska väri tarttuu silittäessä silityslautaan ja kankaisiin.  Siksi olin jo kuukausia miettinyt mustesuihkutulostimen hankkimista.  Kyllä tämä tilkkuilu on monentasoista hypetystä.  Kankaisiin en ole käyttänyt tänä vuonna euroakaan, mutta näköjään rahaa kuluu oheislaitteisiin ja erikoistarvikkeisiin.

Suomalaisbrittiläinen haastetyöni
on nyt viimeistä pistoa myöten valmis!  Aika uskomaton tunne.  Kuukausitolkulla mietin, miten saan aikaan määrämittaisen työn aika erikoisista vaihtarikankaista.  Kun asia ratkesi, etenin aika nopeasti ja nyt homma on kuvausta ja lähettämistä vailla.  Se tuleeko työni valituksi Birminghamiin, on sitten kokonaan kiinni valintaraadista ja muista tarjokkaista.  Kauneushan on tunnetusti katsojan silmissä.  Minä tein parhaani.

4 kommenttia:

 1. Huh mikä määrä pöly!
  Pitäisi minunkin viedä huoltoon, mitä sieltäkin löytyy sisältä.
  Onnittelut vaihtarityön valmistumisesta!

  VastaaPoista
 2. Ja taas unohdin Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
 3. Kone kertoo, että sitä on käytetty ☺
  Hienoa, että kangasvaihtotyösi on valmis. Mielenkiintoista nähdä/kuulla, montako työtä valmistuu.

  VastaaPoista
 4. Pitäisiköhän viedä kone huoltoon ennen kuin sen ulkokuoret alkaa pullistua. Hyvä sinä, kun olet saanut haastetyön jo valmiiksi, minä tuskailen tikkausten kanssa.

  VastaaPoista