lauantai 1. helmikuuta 2014

Tarkkuutta suunnan kanssa

Jotenkin hyrrien ompeleminen otti tökkiäkseen tilkkutyökurssilla. Niinpä päätin ommella niitä myös kotona.  Innoissani kokosin eilen 12 hyrrää ja sitten huomasin, että osassa mentiin toiseen suuntaan. Ei auttanut kuin purkaa 5 hyrrää.  Nyt laitoin ompelupöydälle mallin johon vertaan, että kaikki kiertävät samaan suuntaan.
Asettelin kuvausta varten hyrriä lattialle.  Valokuvahan aina paljastaa mahdollisia virheitä.  Nyt ei mokia ole havaittavissa.  Tällä hetkellä en edes tiedä, montako hyrrää saan kankaistani.  Niitä kun on eri vaiheissa ompelukoneen luona.  Yritän olla huolellinen ja silitän kaikki saumat ennen seuraavan sauman silittämistä. 

Tämä yskä saisi jo hellittää.  Köhiminen tuppaa viemään voimat, kun yskin yölläkin aivan kamalasti.  Silittämiseen täytyi ottaa keittiötikkaat istuimeksi, kun en seisaaltani jaksanut.  Mutta eiköhän tämä tästä.

Ajattelen laittaa hyrrien väliin valkoiset palat, joihin voisin tikkailla jotain kivaa.  Hyrrät aivan vieri vieressä ovat hieman levottomia ja lisäkankaan avulla saan työn koon tuplatuksi.  Värien ja eri suuntiin leikattujen raitojen keskinäistä asettelua ei vielä kannata miettiä, kun suuri osa hyrristä on kesken. 


8 kommenttia:

 1. Onpa hienoja hyrriä! Noissa saa ollakin tarkkana.
  Toipumisia yskästä, toivottavasti pian tokenee!

  VastaaPoista
 2. Hienot hyrrät ja huomaan, että olet ollut huolellinen; kaikki kulmat on kohdallaan. Silittäminen on kyllä tärkeä työvaihe. Tosi tärkeä.

  VastaaPoista
 3. Hienosti pyörivät hyrräsi ja juuri niin kuin pitää.. Toivottavasti yskäsi helpottaa ja kuntosi palautuu.

  VastaaPoista
 4. Hienoja hyrriä, kannatan sitä valkoista väleihin, niin se sekä rauhoittaa että antaa kullekin hyrrälle vapauden "pyöriä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilisee aika lailla silmissä, niinkuin raitakankaiden kanssa yleensäkin. Valkoista tarvitaan.

   Poista
 5. Hyvin hyrrät pyörivät ja oikeassa olet sen rauhoituskankaan kanssa. Näihin nuo raitakankaat saa hyvin käytettyä.

  VastaaPoista