torstai 27. helmikuuta 2014

Talitiainen

Muutamana päivänä olen kierrellyt kulmakunnan pensasaitojen liepeillä kamera kädessä.  Minulla ei ollut riittävän hyvää kuvaa talitiaisesta.  Pari päivää sitten yksi piti ääntä pienen puun oksalla. Yritin kertoa sille, että haluaisin sivukuvan, mutta se ei suostunut poseeraamaan siinä asennossa.  Niinpä otin kuvia edestä päin.

Designseinällä oli jo valmis pohjakangas roikkumassa. Valkoinenhan se on, vaikka kuvassa aika harmaa.  Piirsin talitiaisen ensin läpipiirtopaperille tulostamani valokuvan avulla.  Ja sitten kopioin tintin valkoiselle kankaalle vesiliukoisella musteella.  Kankaan taakse tear-away tukimateriaalia ja kehikkoon kiristykseen.  Sitten vaan maalaamaan ompelukoneella  ja langalla.  Pääsääntöisesti käytin yhtä lankaa neulassa, mutta keltaisen varjostuksessa ompelin yht'aikaa keltaisella ja vaaleanvihreällä.

Kun sain tipusen valmiiksi menin lenkille taas kamera mukanani ja nyt onnistuin saamaan sivukuviakin yhdestä linnusta.  Kun puissa ja pensaissa ei ole lehtiä, pikkulinnut näkyvät paremmin kuin kesällä.

Tämä on nyt kolmas pikkulintublokki.  Alkaa itseäkin jännittää, mitä näistä tulee.  Aika näyttää. Näitä on niin hauskaa tehdä. Lasten lekkiä eli ensin läpipiirtämistä ja sitten värittämistä.  Ommellun linnun korkeus on noin 20 cm.

5 kommenttia:

 1. Hieno talitintti. Kevättä enteilee talitintti, täälläkin jokin kevään muuttolintu jo sirittelee ei olla vielä nähty mikä, olisiko kuitenkin talitintti.

  VastaaPoista
 2. Komea yksilö. Meidän pihapuussa aamuisin on alkanut mekkaloida joku tiainen, mutta se on hieman rähjäinen. Ja ehkä juuri siksi oudon rumaääninen.

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja hyväkuntoinen tintti.Tulos on ihan muuta kuin lasten leikkiä.

  VastaaPoista
 4. Nämä on kyllä kivoja nämä ompelemasi linnut!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana pikku-tintti. Minuakin jännittää mitä kaunista keksit kaikista linnuista.

  VastaaPoista