perjantai 7. helmikuuta 2014

Menossa Syyringin kurssille

Syyrinki pitää vaihteeksi oman tilkkutyökurssin.  Teemme Ritvan opastuksella tilkkutyöblokkeja, joissa leikitellään valolla ja varjolla.  Koska Ritvan ko. mallilla tekemät työt olivat painokuviollisista kankaista  tehtyjä, niin päätin kokeilla miten homma toimii yksivärisillä kankailla.
En hankkinut yhtään uutta kangasta tätä kokeilua varten vaan leikkasin nykyisestä kangasvarastostani tarvittavat 9" x 9" palat.
Moni näistäkin kankaista on kotoisin 90-luvulta, mutta yksiväriset eivät kerro valmistusvuottaan samalla tavalla kuin painokankaat.  Edessä oleva keltainen on itse värjättyä, samoin tummin ja vaalein sininen.
Odotan mielenkiinnolla, miten effekti toimii näillä, kun nämä eivät liu'u yhtään toisiinsa vaan raja tulee jäämään teräväksi.  Varmuuden vuoksi en edes leikannut koko tarvittavaa määrää. Jokaista väriä leikkasin 2 palaa.  Tuskin ehdin kurssipäivän aikana ompelemaan edes näistä kaikista blokkeja.

Tällä viikolla vihdoin muistin viedä Työväenopiston laariin joukon 90-luvun painokankaita, jotka eivät kaapissa olleet muuttuneet vuosien mittaan yhtään helpommin käytettäviksi. Ne olivat vähän turhan kovia ja kuviot turhan teräviä ja monivärisiä.  Siis kiertoon.

P.S.1. Taas ihmettelen, miksi Quilting Arts lehden uusin numero viipyy. Tilaukseni on voimassa.

P.S.2.  Robotti tökkii jatkuvasti yhtä postaustani. Tällä viikolla ilmestyi taas kaksi roskapostia  viimekeväiseen postaukseeni.  Bloggerin tilaston mukaan ko. postausta on katsottu yli 400 kertaa, mutta Analytics löytää vain 52 oikeaa käyntiä, ko. postauksessa.  Tiesin että eroa on, mutta 8-kertainen ero kävijämäärissä on jo käsittämätön.  Tilastointiohjelmat ovat ihmisten tekemiä. On vaikea ymmärtää kenen intresseissä on raportoida myös robottien tökkimiset.  On olemassa myös sellaisia tilastointiohjelmia, jotka näyttävät tökkivien robottien nimet. Pitäisiköhän etsiä käyttöön sellainen tai luottaa vain Analyticsin tietoihin.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista, minkälaisia blokkeja teette!
    Minullakin on ollut viimeaikoina muutama roskaposti ja yhtenäpäivänä oli (luulen niin) robotti tökkäyksiä ainakin 100 kpl. Mulla on kyllä vain bloggerin tilasto käytössä, en ole jaksanut perehtyä tuohon Analyticsiin.
    Hyvää tilkkukurssia.

    VastaaPoista
  2. Hm, minäkin odotan jännityksellä, millaisia blokkeja kurssiltanne syntyy!

    VastaaPoista