maanantai 27. tammikuuta 2014

Ympyröissä ollaan

Taas hurahti toista viikkoa eikä minulla ollut mitään blogattavaa.  Sain jostain flunssan ja olen yskinyt ja niistänyt yli viikon.  Ei tässä kunnossa oikein synny mitään uutta.  Niinpä turvauduin jatkamaan ympyröiden ompelemista. Se menee rutiinilla.
Yritän ommella nyt mahdollisimman vaaleita, mutta kuitenkin jonkin värisiä ympyröitä.  Uusia  ompelulankoja en osta vaan käytän vanhoja varastoja.  Tummat ompeleet näyttävät menevän kutakuinkin hukkaan mustalla taustalla.  Kirjottuja blokkeja on nyt 36 kpl.  Ommelvalinnat teen mahdollisimman yksinkertaisesti, eli nyt valitsen ommelkortista sarakkeittain, kun aloitin etenemisen riveittäin.  Oikeasti sillä ei ole väliä, mitkä ommelkuviot osuvat vierekkäin. Vai huomaatko kuvasta, että olisi?

Tilkkutyökurssilla jatkan hyrrien ompelemista.  Viimeksi sain  noin puolet blokeista ommelluksi ympärinsä.  Ullaullalla oli hauska näkemys raitoihin: saumansuuntaisesti juoksevista raitakankaista tulee tuulimyllyjä ja poikittain osuvista tulee hyrriä. Katsotaan sitten, kun kaikki ovat ommeltuina.

Tiinatein Tilkkutieblogissa oli linkki hassuun Käsityökerton testiin, jonka tuloksena selvisi mikä käsityö olen.  Kappas vain, olen sen mukaan pikkutarkka pitsiliina.  Ok, myönnettäköön, että on vähän taipumusta puuhastella esimerkiksi tällaisten aikaa vievien konekirjontajuttujen kanssa.  Siitä, että kuvana oli vaatimaton virkattu liina en ihastunut.  Enhän minä sellaisia tee. Liinan pitää frivolite-pitsiä eikä maatiaislaatua.  Toisaalta tunnen itseni varsin boheemiksi enkä jaksa innostua esim. tarkkuutta vaativien vetoketjujen ompelemisesta.  No leikkiähän tuo oli.

Ompelupöydälläni on yhä edelleen brittikangasvaihdon kankaat. Vaikka niitä kuinka tuijotan, eivät ne muutu yhtään vähemmän terävän oloisiksi.  Ne eivät kertakaikkiaan liu'u mihinkään suuntaan. Täytynee kohta uskoa ja tehdä niistä sitä, mitä ne vaativat eli blokkeja joissa on selkeä kontrasti.  Muuta en tässä vaiheessa voi sanoa.

9 kommenttia:

 1. Ympyrät ovat edelleen kauniita. Pitäisi omaa harppia käyttää enemmän, suunnitelmia on, mutta jotenkin ne eivät päädy toteuttamisasteelle. Pikaista paranemista toivoen!

  VastaaPoista
 2. Upeita ympyröitä syntyy järjestyksestä riippumatta! Toivottavasti flunssa pian helpottaa :)

  VastaaPoista
 3. Jienoja ympyröitä taas.Pitemmän aikaa olen ihaillut noita sinun tikkauksiasi ja ihmetellyt, miten kuvioiden alku- ja loppupäät osuvat kohdalleen juuri millintarkasti. Taidat olla tosi pitsiliina. Pikaista toipumista taudin kurimuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellisuudessa ei ne päät aina osu ihan kohdilleen, mutta tietenkin yritän osua ja pisto pistolta katson missä on sopivin kohta lopettaa.

   Poista
 4. Moi Pitsiliina! Parempi tuo nimi kuin nenäliina. Jollekin voi sekin osua. Kai sinä kiltaan kuitenkin pääset, lepäät nyt nämä muutamat päivät. Kipeänä kun tekee ympyrää, menee varmaan enemmän sekaisin kun terveenä.

  VastaaPoista
 5. Kauniita ympyröitä ja ei yhtään huomaa mikä ommel on minkäkin vieressä, eikä varmasti kokonaisuudessa ole niin nuukaakaan. Paranemisia toivottelee toinen pikkutarkka pitsiliina, vaikka ei aina siltä tunnukaan.

  VastaaPoista
 6. Noi ympyrät on kyllä hienoja.
  Onpas hauska testi, musta tulee varmaan joku ihan pöhkö, pitäisköhän kokeilla.
  Paranemisia minäkin toivottelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh, mäkin oon pikkutarkka pitsiliina, ei kyllä yhtään siltä tunnu.

   Poista
 7. Tästä bloggailusta on tullut vähän sellainen: apua, mitä nyt blogiin -systeemi. Yritän välttää sitä kaikin tavoin, mutta joskus ei vaan ole inspistä. Silti nuo ympyräjututkin oli kiva lukea.

  VastaaPoista