lauantai 11. tammikuuta 2014

Uusi vuosi alkoi vaivihkaa

Hyvää alkanutta vuotta kaikille.  Harmaus ja eksyminen muihin juttuin ovat olleet syynä siihen, että en ole voinut raportoida tilkkutekemisistäni, kun en ole tehnyt.

Löhöilyä
Hankin televisioon Googlen Chromecast -nimisen pienen lisälaitteen.  Se toimii Wlanin avulla ja näyttää tietokoneen ruudulla näkyvän ohjelman television ruudulla.  Voin siis lojua pehmeällä sohvalla ja katsoa videoita televisiosta.  Olin pitkään toivonut, että joku keksisi sellaisen. Pitkät HDMI-kaapelit ovat niin epäsiistejä ja rumentavat sisustuksen.  Katsoin ensin kaikki "Nuori Montalbano" -jaksot Yle Areenalta, sitten "Nuori Morse" -jaksot samasta paikasta.  Nyt ei tarvitse valvoa laatuohjelmien takia puoleen yöhön.

Vuoden vaihteessa The Quilt Show alkoi näyttää tilaajilleen ilmaiseksi vanhoja jaksoja.  Minulla oli ennestään lunastettu katseluoikeus muutamaan kauteen, joten nyt voin katsoa monen monta kautta, joita en ole ennen nähnyt.  Turmiollista ompelemisen kannalta, mutta uusia ajatuksia ja tekniikoita tulee eteen koko ajan.  Nautin ja laiskottelen. 

Kaappien siivousta
Myin viime vuonna huuto.netissä yli 200 kohdetta.  Niistä noin 150 oli kirjoja ja loput lehtiä ja sekalaista.  Varsinkin tyttären kirjat ja lehdet menivät hyvin kaupaksi.  Omissani on niin paljon vanhoja, että niiden kaupaksi meno on hitaampaa.  Kirjahyllyissä alkaa olla tyhjää tilaa, jota ei ole näkynyt vuosikausiin.  Tytär innostui ja sanoi, että hänen ihania lelujaankin saa pistäää myyntiin jopa legot.
Kuvittelin, että saan helposti Fabuland-legoista hyvät myyntierät.  Todellisuudessa niiden osia olikin sekoittunut muiden legojen joukkoon.  Niillähän oli selvästi leikitty! Pari ohjetta puuttui, mutta onneksi netistä löytyvät nykyään kaikki lego-ohjeet.
Kokosin myös pari  muuta, mutta vieläkin täytyy urakoida, jotta saan setit mahdollisiman täydellisiksi ennen myyntiin laittamista.
Ohjeiden mukainen kokoaminen vie hurjasti aikaa, mutta mahdolliset ostajat haluavat täydellisiä settejä eivätkä epämääräistä palikkakasaa.  Vielä on selvitettävänä paljon palikoita.

Tilkkutyökurssit
Syyrinki pitää helmikuussa oman tilkkutyökurssin.  Työväenopiston kurssi jatkuu taas ensi viikolla.  Brittikankaat odottavat yhä sitä loistoideaa. Jos voisin aloittaa tikkauksista, niin homma olisi helppo, mutta ensin pitää saada upea ja määrämittainen tilkkutyö aikaan.

8 kommenttia:

 1. Yhdenlainen tilkkutyö tuokin on, legojen ym kokoaminen ja valmiiksi saattaminen. Varmaan rentouttavaa.

  VastaaPoista
 2. Legoilla leikkiminen on kivaa!

  VastaaPoista
 3. Luulen, että aikanaan tuli ostettua lapsille paljon legoja senkin takia, että itse olisi toivonut saaneensa lapsena leikkiä niillä... No, poika kyllä oikeasti tykkäsi niistä tosi paljon - linnat, merirosvolaivat sun muut ovat säilössä täällä edelleen :) Google-juttu kuulostaa houkuttelevalta...

  VastaaPoista
 4. Kivoja rakennelmia, luulisi menevän kaupaksi kun kaikki osatkin ovat tallella. Voihan sitä välillä legojakin kokoilla, maistuu sitten kangastyöt taas mukavilta.

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä juttu koota nuo nippelit kasaan, hinta vaan nousee kun kaikki osat on tallessa.
  Minulla on S-E-työn pinta jo kasassa ja kohta alan tikkaamaan sitä.
  Nähdään ensiviikolla Ogelissa.

  VastaaPoista
 6. Tuttuja rakennelmia! Meillä on kaikki legot vielä tallessa, enimmistö on kyllä enemmän pojille suunnattuja. Minäkin tykkään nuoresta Montalbanosta ja Morsesta, "vanhoistakin" kyllä. Mukavaa vuodenjatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 7. Tuttuja legoja, meilläkin niitä löytyy ja ovat nyt taas ajankohtaisia lapsenlapsien leikeissä. Välillä on kiva tehdä jotain muuta ja tilkkuajatukset lepäävät! Tykkään myös Morsesta ja katson taas kaikki jaksot uudestaan takuulla!

  VastaaPoista
 8. Kyllä sitä joskus saa löhöillä ihan hyvällä omallatunnolla. Eihän tämä harmaus muuhun innostakaan. Loistoideoita odotellaan täälläkin. Tutulta näyttää ainakin tuo alimmainen merirosvolego.

  VastaaPoista