maanantai 30. joulukuuta 2013

Virkattu peitto

Huomasin, että kirjomani ympyräblokit taitavat muistuttaa vuosia sitten virkkaamaani villalankaista peittoa. Aloitin virkkaamisen koululaisena.  Välillä oli vuosia, että en koskenut virkkuuseen, mutta sain peiton valmiiksi, kun muutin ensimmäiseen omaan kotiin.
Paljon eri värejä ja mustat reunat tekevät näistä töistä toisiaan muistuttavat. Peitto on tallella kaapissani.  Se oli välillä autossa varapeittona, mutta nyt siellä on samalla mallilla tehty valkoinen peitto.

Tilkunviilaaja on laatinut taas kerran erittäin näyttävät listat valmiiksi saamistaan ompelu-/tilkkutöistä.  Minun listani ovat huomattavasti vaatimattomammat Tilkkupeittoja ja Tilkkutöitä.  Onnistuin myös kuvaamaan joitakin stadissa visiitillä käyneitä petolintuja ja muutaman muunkin siivekkään. Muita blogin kannalta merkittäviä juttuja en tainut saada aikaan.

Lisäsin jossain vaiheessa kilpailutyöni postaukseen linkin, jossa lukija voi koota tanssivat puluset palapelinä.  Linkki on nyt myös edellisessä lauseessa. Rattoisia hetkiä pulujen parissa. Nokkela lukija selvittää, miten pystyy tekemään omista töistään palapelin.  Kerron ohjeen joskus myöhemmin. 

Päivä pitenee
Eilen oli se päivä, jolloin Helsingin horisontin mukaan päivä alkoi pidetä myös aamusta. Auringon nousu (siis jossain paksun pilvipeiton takana) oli minuutin aikaisempi kuin toissapäivänä.  Illasta auringon lasku on siirtynyt jo 10 minuuttia myöhäisemmäksi aikaisimmasta laskustaan. Valoisaa kohti ollaan siis menossa, mutta hidastahan tämä muutos on. 

Tänään aurinko tuli esiin puolen päivän aikoihin. Kävin katsastamassa lintuja. Seurasaaressa oli taas paljon turisteja, puhuivat itäisiä kieliä.  Vaikka lintujen ruokkiminen on kiellettyä, oli hauskaa seurata kun kanadanhanhet ottivat leipäpaloja lapsilta kädestä.  Isokoskelot olivat ainoita harvinaisempia lintuja.  Eilen meressä oli jotain vesilintuparvia, mutta oli liian hämärää niiden tunnistamiseksi.
Toinen isokoskelo on saanut mukavan kokoisen kalan.  Molemmat koskelot ovat uroksia.  Eilen näin myös naaraan.

9 kommenttia:

 1. Ihanaa mennään kevättä kohti hitaasti, mutta varmasti!
  Kaikkia kivaa olet tehnyt ja päällimmäisenä tulee mieleen kaikki linnuista tehdyt työt ja upeat tikkaukset töissäsi!
  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 2. Totta: hyvin samanhenkisiä ovat tikatu ympyräsi ja tuo peite. Paljon olet saanut aikaan ja kehittynyt tikkauksessa huimasti - täytyykin muistaa käyttää sinun blogiasi siitä esimerkkinä oppilailleni sopivan tilaisuuden tullen - jos se vain sinun puolestasi on OK :) Hyvää Uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Minä katsoin blogini pikkukuvasta, etttä nytkö se ympyräpeitto on muka valmis. Kieltämättä alat toistaa itseäsi! No onhan tuossa tietenkin vierähtänyt jokunen vuosi, että ei tuo toisto kovin nopeaan tahtiin tapahdu. Hyvän kuvan olet taas napannut ja kuvauskohde on hyvän saaliin napannut.

  VastaaPoista
 4. Peitto on edelleen kaunis kuin mikä, hyvin säilynyt.. Jos ei ole jo antiikkia niin ainakin vintage! Omani odottaa edelleen alkamista.

  VastaaPoista
 5. Kaunis on tuo virkattu peittosi ja ihan tätä päivää, saas nähdä mikä villitys tulee noiden ympyrätikkausten kanssa kun laitat peiton joskus valmiina tänne katsottavaksi.

  Hyvää Uutta Vuotta 2014!

  VastaaPoista
 6. Hyvää ja idearikasta Uutta Vuotta:)
  Tilkkulehden kirjoituksia odotellaan mielenkiinnolla:)

  VastaaPoista
 7. Peittosi on upea, ihan kuin viimeöiset ilotulotusraketit taivaalla. Ilahdun aina noista sinun lintu-ja luontokuvista. Hyvää uutta vuotta 2014 !

  VastaaPoista
 8. Hyvää uutta vuotta! Eiköhän voisi jo tulla valoisaa ja kevät. Tuo peitto on tosi hieno, upeat värit. Oletko tehnyt lintuja tilkkupeittoon, jos niin laitahan kuvia. Ovat niin upeita.

  VastaaPoista
 9. Hieno palapelihomma! Tykkäisin tehdä valmiiksi, äsken vasta kokeilin ja löysin pari toisiinsa sopivaa palaa.

  VastaaPoista