perjantai 13. joulukuuta 2013

Mitä kukin näkee

Vein ympyräblokkini eilen Syyringin kokoukseen ja esittelin ne show & tell -osuudessa pöydälle levitettynä.  Uskomatonta, miten eri tavoilla katselijat näkivät palat.  Yksi näki linnunradan, toiden rekipeiton, kolmas jotain orientaalia ja neljäs lautasia.  Tuli todellakin selville, että kauneus on katsojan silmissä.  Jos paikalla olisi ollut joku psykologi, hän olisi varmaan voinut päätellä paljonkin katsojien sielunelämästä.  Tosi hauskaa.
Blokkeja on valmistunut 30.  Olen yrittänyt tehdä niitä nyt niin, että vain yhtä väriä eri sävyissä ja vaaleusasteissa esiintyy blokissa.  Vaaleat ompelulangat näyttävät muuttuvan pelkiksi vaaleiksi menettäen itse värin, kun ne laittaa tummista langoista ommeltujen kuviokierrosten väliin mustalle pohjalle.  Tummimmat langat eivät  erotu lainkaan mustasta taustasta, ellei valo satu täydellisesti. 

Pitäisi keksiä, mitä olen oikeasti tekemässä.  Kun blokin koko on 20 cm x 20 cm, niin kokonaiseen peittoon tarvitaan vielä aika liuta.  Mietin, miltä työ näyttäisi, jos laittaisin keskelle isomman blokin, jossa olisi joku trapuntokuvio.  Mustassa kankaassa trapunto voi tosin muuttua näkymättömäksi.  Silti näitä on aivan valtavan hauskaa ja rentoa tehdä.  Vaihdan langan värin joka kierroksella ja samoin vaihdan kuvion.  Nyt ompelen kuviokortin taustalta kuvoita valiten aina yhden sarakkeen kuviot. Sarakkeessa on sopivasti 6 kuviota ja ympyrään tulee 6 kierrosta.  Kun etenen systemaattisesti, ei sama kuvio toistu liian usein ja kaikki kuviot pääsevät käyttöön.  Ympyrät syntyvät ympyräharppi nimisen lisälaitteen avulla.  Se pakottaa ompeleen kiertämään kehää.

Saimme nähdä omin silmin Marlen joulukalenterin ihanat ja hauskat esineet.  Varsinkin Haisuli-pussukka herätti hilpeyttä ja arvoitukseksi jäi olivatko pullot avattuja vai avaamattomia.  Yhdellä kiltalaisella oli esitellä uudella ompelukoneellaan tekemänsä ensimmäinen BSR-tikkaus. Toinen oli tehnyt ihania pieniä kasseja pienille sukulaisilleen.  Vaihdoimme kankaita, kirjoja ja lehtiä.  Tämä vapaa kaupankäyntiosuus on aina mukava ohjelmanumero, jossa kangas johon on itse kyllästynyt, pääsee eteenpäin urallaan.

P.S. asensin juuri kämmentietokoneelleni Berninan sovelluksen, jolla näen, mitä millakin tarvikkeella tehdään ja voin pitää kirjaa omistamistani jaloista ja tarvikkeista tai tehdä toivelistan. Ihan oikeasti tällainen sovellus on olemassa ja toimii. Voit ladata sen omalle mobiililaitteellesi The Quilt Show:n sivuilla olevasta linkistä


4 kommenttia:

 1. Mahtavan näköisiä ympyröitä, kiva kun teet näitä ja samalla koneen kaikki kuviot tulevat kokeiltua! Jännää nähdä mikä näiden lopullinen käyttötarkoitus on ja miten toteutat yhdistämisen.

  VastaaPoista
 2. Olen hankkinut Pfaffiini samaisen vehkeen vuosia sitten ja löysin sen muutama päivä sitten huoneen vaihdon yhteydessä, pitäis varmaan kokeilla saanko yhtä kivoja ympyröitä aikaiseksi. Paitsi että ensin pitäisi varmaankin saada se huone järjestykseen ja palkita itseään sitten vasta ompeluleikeillä.

  VastaaPoista
 3. Nuo on kyllä upeita! Rekipeittohan on kai mustalle pohjalle kirjottuja kuvioita, joten sellaista seiinä näkisin. Toisaalta, pidän enemmän ajatuksesta, että nämä on jotain avaruuden upeita, vielä tuntemattomia tähtiä. Vähän niinkuin Saturnuksen renkaita.

  VastaaPoista
 4. Tosi hauskoja nämä ympyrät. Mulle tuli heti mieleen että teet keskelle ison tikatun tilkun jossa tikkauslangan väreillä muodostuu kuvio.

  VastaaPoista