sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Jäin kiertämään ympyrää

Ympyröiden ompeleminen on niin meditatiivista puuhaa, että jäin ompelemaan niitä.  Hommaan tuli keskeytys, kun poisrevittävä kirjonnan tukimateriaali loppui.
Aiemmin valmistuneiden seitsemän blokin lisäksi sain ommelluksi yhdeksän uutta blokkia.  Nämä ilmoittavat että niiden olemassaolon tarkoitus on muodostaa Yön kuningatar-niminen tilkkupeitto. 

Valmistumisajasta ne eivät onneksi ole toistaiseksi asettaneet paineita.  Ommelkuvioiden valinnassa otin taktiikaksi valita ompeleita mallikortin loppupäästä sovittaen kuitenkin aina edelliseen sopivaksi ja valitsin langankin vähän ommelkuvion mukaan.  Aika outoja ommelkuvioita on tullut vastaan, mutta kokonaisuushan on loppujen lopuksi tärkein.  Oranssissa ympyrässä jouduin käyttämään kirjailu- ja tikkauslankoja, kun oranssi lankavalikoimani oli muuten kovin köyhä.  No 30 tikkauslanka on vähän turhan paksua tähän hommaan.

Pöllömpi juttu
Kävin häikäisevässä joulukuisessa auringonpaisteessa kävelyllä Sibeliuspuistossa.  Siellä näin kolme pitkin objektiivein varustautunutta lintubongaria tähyämässä johonkin ylös.  Kysyin, mitä siellä on ja vastaus oli "Pöllö".  Onneksi äänensävy oli niin kohtelias, että en loukkaantutunut ;D .  Tosiaan puun oksalla istui pöllö, josta sain omalla kamerallani pari kelvollista kuvaa.  Herrat tarkensivat sen olevan hiiripöllö.
Patsaita
Sibelius-monumentti kiilteli joulukuun ensimmäisen päivän häikäisevässä auringonpaisteessa.  Turisteja oli todella vähän, joten sain kuvata rauhassa.
Ilmatar ja sotka -niminen patsas on Sibeliuspuiston toisella puolella.  Aurinko oli niin hankalassa kulmassa, että kuvaaminen oli vaikeaa, mutta sain kuitenkin kuvan myös tästä vähemmän tunnetusta patsaasta.
Veistoksen on tehnyt Aarre Aaltonen voitettuaan Kalevala-aiheisen veistoskilpailun.  Maailmahan on siis syntynyt sotkan munasta Kalevalan mukaan.  Teos on paljastettu vuonna 1946.

8 kommenttia:

 1. Yön kuningattaresta tulee upea! Dramaattinen ja hieman salperäinen. Olet hyvä lintubongari. Muuten, aloin tänään melein ompelemaan ympyrää, mutta puhelin soi ja unohdin kaiken.

  VastaaPoista
 2. Marle sanoikin jo sanottavani ja täälläkin mietitään ympyröitä.

  VastaaPoista
 3. Hyvä, jos jäät kiertämään ympyrää, kun kierroksista tulee noin kauniita. Peitosta tulee varmasti upea.

  VastaaPoista
 4. Kaunis pöllö, mutta kuinka ihmeessä kaupunkiin muuttanut.

  VastaaPoista
 5. Ihana tapa käyttää ympyräharppia, blokit näyttävät todella hienoille. Minun harppini on ollut aika vähällä käytöllä, syynä on lähinnä ollut ajanpuute. Kaikkea kun ei millään ehdi tekemään vaikka intoa olisikin.

  VastaaPoista