maanantai 4. marraskuuta 2013

Valmista tuli - ihan oikeasti

Vastapäivään työni on nyt sitten ihan oikeasti valmis. On nimilappu, reunakaitale ja kolmiosainen ripustuskujakin.  Oi, miten ihanaa olikaan päivittää tilkkutöitä-sivuani ja kirjata tuo työ valmistuneeksi.  Eihän aikaa vierähtänyt kuin ehkä 4-5 vuotta.  Onneksi en hosunut vaan annoin ajan kulua ja opettelin tikkaamaan kunnolla.  Nyt voin olla ylpeä tikkauksistani.
Kuvasin työn tilapäisessä ripustuksessa. Varsinainen ripustuspaikka pitäisi löytää täältä kotoa, jotta saan tuosta työstä päivänpaistetta kaamoksen pimeyteen.

Päivän muut aikaansaannokset ovat tiklityön reunakaitaleen kiinnittäminen  ja ripustuskujaputkien ompeleminen punatulkkutöitä varten.  Ripustuskujat ovat tällä hetkellä nuppineuloilla kiinni töissä.  Aloitin käsinompelu-urakan suurimmasta.  Se oli ihan fiksu valinta.  Työ on nyt viimeistä pistoa myöten valmis.

Olen kuullut ihmisistä, jotka tekevät aloittamansa tilkkutyön täysin valmiiksi ennen kuin aloittavat seuraavaa.  Aika outoa.  Eilen aloitin taas uuden käsityön. Todella pienen sellaisen. Päätin kokeilla, miten frivolité-pitsin teko sujuu kipeällä kädellä.  Ihan kivasti meni.  Siinä ei tarvitse kääntää kättä, joten ranne ei rasitu.  Vasemman käden pikkurilli on se paikka, joka rasittuu eniten.  Sen ympärillehän kiristän kerältä tulevan langan.  Olin ostanut joku vuosi sitten uusia pitsilankojakin ihan sen takia, että olivat niin herttaisen liiloja.
Tässä pitsin alku, kerät ja sukkula.  Tuo Aeron sukkula on siitä ihana, että puolan saa ulos ja täytetyksi helposti.  Täyttämisen ajaksi puola kiinnitetään sukkulan päässä olevaan pidikkeeseen. Sukkulassa on myös virkkuukoukun kärki, jonka avulla langan saa helposti vedetyksi lenkistä läpi, kun kaaria ja renkaita kiinnitetään toisiinsa. Laitoin eilen päivällä myyntiin muutaman frivolite-kirjan/lehden ja yön aikana osa jo huudettiin.  Ilmeisesti tässä maassa on joku toinenkin, joka harrastaa tätä käsitöistä hitainta lajia.


10 kommenttia:

 1. Onnea valmistuneelle työlle ja sulle! Hienoa, että tuli valmiiksi! Frivolitee-pitsi näyttää herkulliselta, ihanat värit!

  VastaaPoista
 2. Tuo Vastapäivään on niin upea väripläjäys, että laita se siellä kotonasi semmoiseen paikkaan, että näet sen mahdollisimman usein. Vaikka tv:n eteen! Ajattele, aina tulisi hyvää ohjelmaa. Viimeinen käsityö, mihin tarttuisin, on tuo pitseily. Siitä syntyisi mahtava lankasykerö tai -suma. Sinulta tuo näyttää sujuvan.

  VastaaPoista
 3. Vastapäivään on oikeaa väriterapiaa tässä marraskuun pimeydessä! Onnittelut valmistumisesta! Kaunis pitsi on tulossa. Olen nuorena Kätilöopistolla asuessani saanut asuntolan valvojalta (hän siis vahti ettei asuntolaan tule mm. Miehiä) kurssituksen tuon frivoliteen tekoon, mutta enpä taitaisi enää osata. Mutta kivaa meillä oli, kun istuimme hänen vahtikopissaan ja käpyilimme ( ja vahdimme ettei niitä Miehiä pääse tyttöjen kerroksiin).

  VastaaPoista
 4. Onpas ihanan aurinkoinen tilkkupeitto, tuo kyllä kirkastaa pimeimmänkin harmauden. Hyvä, ettet hätäillyt, valmistumisajankohta on juuri oikea.

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa väri-iloa pimeään marraskuuhun! Olen tätä työtä jo aikaisemmin ihastellut ja ihastelen edelleen, ihana!
  Kaunista pitsiä!

  VastaaPoista
 6. Hieno tuli "taulustasi" ja varmasti piristää tässä harmaudessa.
  Käpy pitäisi minunkin ottaa esille ja yrittää noita koukeroita aikaansaada, tämä sopisi hyvin nyt sukkasadon loputtua sohvannurkka harrastukseksi.

  VastaaPoista
 7. VAU sanon minäkin! Tuo on ihan omiaan valaisemaan marraskuista hämärää ankeutta. Höyheniä olet siihen ilmeisesti tikkaillut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsääntöisesti höyheniö. Osassa blokeista on ympyrä, jonka sisällä simpukoita.

   Poista
 8. Opiskeluaikoina kokeilin käpyilyä, ei ollut mun juttu. Sitten taas nypläys tuntui tuon tekniikan jäljiltä ihan leppoisalta vaikka sekin jäi sitten inholaan kaiken "nopeamman" tieltä. Onneksi miehen isoäidin jäämistöstä on aikanaan pelastettu yksi jos toinenkin käpyilykokeilu ja -liina. Niitä minä aina silloin tällöin käytän joihinkin juttuihin. Nyt on tekeillä korvakorut.

  Ihana tilkkutyö.

  VastaaPoista