perjantai 8. marraskuuta 2013

Valmista pukkaa taas

Otin tilkkutyökurssille mukaan neljä keskeneräistä tilkkutyötä.  Päädyin tekemään ompelukonehommia ja ompelin kesällä tikkaamaani tyynynpäälliseen vetoketjun ja sivusaumat.  Vähän jäi kotiin käsin ommeltavaa, mutta nyt tyyny on valmis.  Joku kurssilainen ihmetteli, kun laitoin myös taakse tikatun paneelin.  Totesin vain, että tärkeintä ei ole saada aikaan tyyny, vaan tikata. 

Täysin valkoista valkoisella.  Koska sohva on kellertävän valkoinen niin tyynykin voi rauhassa kellastua ilman että siitä aiheutuu ongelmia.  Hanhet perustuvat omiin valkokuviin ja ne on tehty trapuntona.  Vapaan tikkauksen olen tehnyt kotiompelukoneellani.

Kun laitoin tyynyn päällisen sisään, pullistuivat tikkauksen väliin jäävät kohdat hämmästyttävän muhkeiksi, vaikka muualla kuin hanhissa on vain yksinkertainen puuvillavanu.

Oranssi Vastapäivään tilkkutyö on nyt keinoaurinkona olohuoneen seinällä.  Onpa hyvä, että katon rajassa on galleriakisko ja siihen ripustusvälineitä riittävästi.  Ei tarvinnut porata reikiä betoniseinään.  Valmis keppikin löytyi, kun olin saanut varistyötä varten kaksi vaihtoehtoista keppiä.

Vanhempi tilkkukassi
Eilen kävi kylässä vanha ystävä ja hänellä oli mukanaan muutama vuosi sitten ompelemani tilkkukassi.  En muistanut ollenkaan tuota kassia ja etenkään siihen metallilangalla ompelemaani ruututikkausta.
Kassin sisustankin olen ommellut tuollaisista 5 cm x 5 cm tilkuista.  Olen tehnyt tuon 2000-luvulla, mutta tarkemmasta vuodesta ei ole aavistustakaan.  Jostain syystä jäi valokuvakin ottamatta valmistumisen kunniaksi.4 kommenttia:

 1. Lisää vau-faktoreita! Upeat tikkaukset ja onnistunutta trapuntoa.

  VastaaPoista
 2. Tuo tyyny on kaunis! Tykkään, kun olet yhdistänyt monenlaista tikkausmallia, pinta on elävä, muttei yhtään levoton.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavaa! Tikkaukset ovat niiiiin hienoja ja valkoisessa näkyvät tosi kauniisti!

  VastaaPoista
 4. Kauniita tikattuja tyynyjä. Olen koko viikolopun opettanut Raumalaisille trapunto tyynyjä. Olen hurahtanut vanutikkaukseen

  VastaaPoista