sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Valmis rva Punis

Täysin valmiiksi tehtyjen tilkkutöiden määrä kasvaa kohisten.  Nyt ompelin ripustuskujan naaraspunatulkkutyöhön.  Punatulkku perustuu sisareni ottamaan valokuvaan ja linnun kuvan toteutin liimaharsoapplikaationa.
Vaikka olen viimeistellyt muutaman tilkkutyön viime päivinä, niin suunnitteluseinälläni on edelleen joukko keskeneräisiä töitä.  Täytynee taas ottaa mukaan tilkkutyökurssille jotain seinällä roikkuvista ja viimeistellä.

Jotta toden teolla alkaisin suunnitella suomalaisbrittiläisen kangasvaihdon työtäni, niin täytyy saada seinältä lisää töitä pois.  Minulla on ajatus, mutta en ole piirtänyt sitä vielä paperille.  Työn mitat koen haasteellisina. Leveys on 40 cm ja korkeus on 80 cm.  Mahdolliset tekniset kokeilut täytyy ensin tehdä jostain muusta materiaalista kuin briteistä saamistani.
Mukava britti, joka sai lähettämäni kankaat otti yhteyden sähköpostilla.  Hänelle Marimekko ja Kangastus olivat täysin tuntemattomia valmistajia.  Valistin häntä.  Kankaat alkoivat hänestä tuntua mielenkiintoisemmilta, kun hän sai taustatietoja.  Hänelläkin on blogi ja hän on tehnyt samalla mallilla paperiompelukompassin, jota kiertävät lentävät hanhet, kuin itsekin tein viime keväänä.  En ole vielä saanut lähetetyksi korttia henkilölle, jonka kankaat päätyivät minulle.  Tavallisen kirjeen kirjoittaminen vaatii paljon enemmän puhtia kuin sähköpostin kirjoittaminen, tämä siitä huolimatta että postiin on muuta asiaa joitakin kertoja viikossa.

Päivitetty 11.11.2013
Viikolla tuli palautetta Tilkkutanssit-tilkkutyökilpailun tuomaristolta kilpailutyöstäni.  Oli mukavaa saada palautetta.  Mutta kirjeen sisältö oli harhaanjohtava.  Sain siitä käsityksen, että kilpailun tulokset julkistetaan maaliskuussa, mutta tulokset julkistettiin tuoreessa Tilkkulehdessä.  Työni ei sijoittunut.   Joka tapauksessa tulin toteuttaneeksi lupaukseni osallistua joskus tilkkutyökilpailuun. 


4 kommenttia:

 1. Puniksen tikkaus on kiehtovaa katseltavaa. Ihailen tuota intoasi saada keskeneräiset valmiiksi ja kilpailulupauksen sait toteutettua ja ties mitä muuta vielä. Tunne itseni ihan nyhjäriksi.

  VastaaPoista
 2. Lintutyö on kaunis kokonaisuus.
  Olisipa kiva nähdä jo nyt kilpailutyö, aika kauan pitää odottaa:(

  VastaaPoista
 3. Hieno lintutyö taas kerran - ja taustasta saan yhden tikkausmallin pistettäväksi korvan taakse, ei kuitenkaan sentään kirjamellisesti :)

  VastaaPoista
 4. Punis on söpö ja tikkaukset ylihienot.
  Minunkin pitäisi saada kirje tai ainakin kortti aikaiseksi kankaiden lähettäjälle eikä meikäläisen enkku ole mitenkään liian hyvin hallinnassa.

  VastaaPoista