torstai 31. lokakuuta 2013

Nimilappua vailla

Olen viimeaikoina tehnyt laiskanläksyjä eli viimeistellyt kesällä tekemiäni tilkkutöitä.  Nyt ompelin reunakaitaleet Punatulkku-työnön.  Signeerauskin on paikoillaan, mutta nimilappu ja ripustuskuja puuttuvat.  Kiinnintin reunakaitaleen kokonaan koneella. Ompelin sen ensin takapuolelta ja sitten edestä.
Reunakaitaleen kiinnitin edestä siksak-ompeleella, jonka alle laitoin kaksi helmilankaa.  Siksak-lankana on etupuolella näkymätön eli läpinäkyvä nailonsiima = monofilament.  Helmilangat ovat ikivanhasta varastostani ja hieman erisävyiset. 

Olen yleensä ommellut nimilappujen tekstit koneella.  Näin pieneen työhön ei kangasnimilappu tunnu oikealta ratkaisulta.  Punatulkun takana on tikkaamaton alue, johon haluaisin kirjoittaa nimilapun tiedot.
Nyt ihmettelen, millä nimilapun tiedot kannattaisi/uskaltaisi kirjoittaa, jotta ne eivät vuotaisi läpi oikealle puolelle.  Kerrosten välissä on puuvillavanu.  Ehdotuksia?

5 kommenttia:

 1. Ihana lintunen! En kyllä uskalla ehdottaa mitään konstia kirjoitukseen.

  VastaaPoista
 2. Kiva punatulkku! Läpimenon estäisi muovi. Entä jos silittäisit muovin kiinni kangaspalaan, kirjoittaisit toiselle puolelle nimitiedot oikein pienellä ja kuitenkin ompelemalla kiinnittäisit irtopalan? Tai sitten lyijykynän jälki? Ei varmaan vuoda mihinkään, ja sen voisi kiinnittää pysyväksi esim hiuslakalla. Ehkä.

  VastaaPoista
 3. Punatulkkuhan se siinä talvisessa maisemassa oikein kaunis.
  Uskallan ehdottaa kuulakärkikynää joka ei melkovarmasti mene läpi, kun on vielä vanua välissä. Sitten vielä jos raaskit tehdä pienen viillon kankaaseen nurjalle puolelle ja pujottaa väliin vaikka pahvia ja kirjoittaa sen avulla välttääksesi vahingon.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on sympaattinen ja niin kaunis työ!

  VastaaPoista