maanantai 2. syyskuuta 2013

Tikattu punatulkku

Huolittelin punatulkun palojen reunat käyttäen yksinkertaista pykäpistoa #45.  Se sopii mielestäni paremmin lintuun kuin tiklissä käyttämäni kaksinkertainen pykäpisto #46.  Ompelulankana käytin erivärisiä Madeiran raionlankoja.  Ne kiiltelevät kauniisti, mutta eivät anna yhtä kylmää vaikutelmaa kuin metallilangat.
Tikkaukseen käytin vaaleanharmaata raionlankaa.  Kuvasin sisällä ilman salamavaloa, jotta tikkauksen varjot erottuisivat edukseen.  Kangas on oikeasti valkoista, mutta tikkausten näkyvyyden takia jätin kuvan vähän harmaaksi.

Tikkausjalkana käytin taas BSR-jalkaa ja täytyy tunnustaa, että sen käyttö tuntuu joka kerta mukavammalta.  Ilmeisesti täytyy sisäistää vapaa konetikkaus aika hyvin ensin tavallisella jalalla ennen kuin tuon hypetysjalan kanssa osaa toimia.  Nyt tikkauksen käynnistäminen ja pysäyttäminen napista painamalla sujuu kivasti.  Ja pysäytellähän tällaisessa kuviossa täytyy, kun pitää vaihtaa suuntaa tämän tästä ja suunnitella mihin suuntaan tikkaa seuraavaksi.  Innoissani unohdin taas jättää tilan taideteoksen tärkeimmälle asialle eli signeeraukselle ;=) Signeeratut työthän ovat aina arvokkaampia kuin signeeraamattomat.  Nimilappu (kun se joskus valmistuu) työn takana, varmaan korvaa signeerauksen puuttumisen.

Näytän hyppelevän työstä toiseen.  Tänään oli päivä, joka vaati mekaanista työskentelyä.  Luovuus ei oikein nyt kukoistanut.  On hyvä, kun suunnitteluseinällä roikkuu eri vaiheissa olevia töitä ja voi valita inspiraatioon sopivan edistettäväksi.  Nyt näitä reunakaitaletta vailla olevia näyttää kertyvän.

Työväenopiston kursi alkaa keskiviikkona.  Mitäköhän siellä pitäisi saada aikaan.  Menemme Neula&Puikon Lean kanssa samaan päivähoitoryhmään, kuten hän asian ilmaisi.

Eilen tuli sähköpostilla tarjous Quilting Daily Shopista, jossa oli tikkaustarvikkeita hyvään hintaan.  Harmi vaan, että tarjouksessa oleva linkki johtaa sivulle, jota ei ole.  Olin jo valmis tilaamaan, mutta en voikaan. Toivottavasti joku lähettää toimivan linkin pian.  Viime vuonna törsäsin C&T Publicationsin alennusmyynnissä 9 kirjan verran.  Nyt säästyi rahat, sillä en löytänyt alelistalta yhtään sellaista, jota ehdottomasti haluaisin.  Pari vähän kiinnostavaa löytyi, mutta tulin siihen tulokseen, että jätän välii, vaikka halpoja ovatkin.

7 kommenttia:

 1. Hienosti olet saanut tuon tulkun kolmiulotteiseksi. Ehkä se takapuolen nimilappu riittää nyt. Sitten kun olet kuuluisa lintutaiteilija, olisi parempi että töissä on etupuolella kunnon signeeraus. Minusta on hienoa, että pääsitte Lean kanssa samaan hoitoryhmään. Olette siellä sitten toistenne turvana.

  VastaaPoista
 2. Kuulin selaista että nykyään työt signeerataan takapuolelle, siis maalaukset. Onkohan trendi pysyvä vai ohimenevä ilmiö.

  Ihana tipunen. S830 huollon jälkeen munkin BSR jalka toimii paremmin kuin ennen huoltoa.

  VastaaPoista
 3. Hieno kolmiulotteinen punatulkku! Mun mielestä tässä on vielä onnistuneemmat tikkaukset kuin tiklissä. Sopivat tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiklissä on perinteinen sulka/lehtikuvio tämä on taas moderni eikä kuvaa mitään. Eri tyylit viehättävät eri katsojia. Sinä olet modernisti - tämä miellyttää siksi enemmän.

   Poista
 4. Kolmiulotteisuus ja linnun kaunis väri pistivät heti silmääni. Kaikinpuolin onnistunut työ:)

  VastaaPoista
 5. Hyvin olet taas tikannut, lintu on melkein elävän oloinen.
  Keskiviikkona tavataan.

  VastaaPoista
 6. Aivan upeasti teit tuon työn. Lintu on niin elävän näköinen ja tikkaus korostaa hienosti taustalla.

  VastaaPoista