perjantai 13. syyskuuta 2013

Liimaharso-ongelma

Juuri kun kuvittelee, että hommat menevät hienosti rutiinilla, niin tulee yleensä vastaisku.  Olen tehnyt monta liimaharsoapplikaatiotyötä ilman ongelmia.  Käyttämäni liimaharso loppui kuitenkin ja otin käyttöön vanhempaa liimaharsoa.  Kaikki meni hienosti, mutta nyt kun ompelen kankaiden reunoja pykäpistoin, niin työ irtoileekin taustakankaasta.  Liima ei yksinkertaisesti pidä.  Syy on joko 1) liimaharson laadussa tai 2) siinä, että se on liian vanhaa tai  3) siinä, että käytän tekniikkaa, jossa kokosin applikaation ensin leivinpaperin päälle ja siirsin valmiin kuvan taustakankaan päälle, jolloin silityskertoja tuli useita. Palat tuleva nyt pysymään paikoillaan pelkästään ompeleen ansiosta.  Työ, jota teen ei ole tässä vaiheessa julkistettavissa.
Eilen kävin nauttimassa upeasta säästä, merestä ja auringosta. Tämä kuva on eteläisintä Helsinkiä eli Lauttasaaren Ryssänkärjestä.  Luodolla seisova mustavalkoinen lintu on merilokki, mutta tuosta rusehtavasta poikasesta en ole varma, harmaalokki tai selkälokki.  Ryssiksessä oli muitakin hitaasta elämäntyylistä nauttivia, kukaan ei juossut eikä hosunut. Ihmiset istuivat rannalla tai penkeillä kasvot kohti merta ja auringon hyväilyä.

Tilkkulehti tuli tänään.  Siinä on kirjoituksinani neljä lentävien hanhien perusohjetta ja liimaharsoapplikaatio-ohje - tietenkin valkoposkihanhet aiheena.  Meneeköhän lehden lukijoilta tässä vaiheessa päiväkahvit nurin? Tiina ja Soile ovat tehneet hirsimökkiblokeista syvällisen analyysin.

Huomenna on Vanhassa Satamassa Kädentaitomessut.  Olen tehnyt jo tarvikelistaa. Nyt täytyy lisätä liimaharsokin listalle.

2 kommenttia:

  1. Olen myös törmännyt liimaharson vanhenemiseen. Jouduin joskus vuosia sitten ompelemaan paitapuseron kaulukseen uusiksi, kun liimaharso ei yksinkertaisesti pitänyt. Ehkä siinä tapahtuu jonkinlainen kuivuminen, pitäisiköhän säilyttää muovipussissa?

    VastaaPoista
  2. Hyvät hanhiohjeet oli Tilkkulehdessä! Mun mielestä oli hyvä, että on useampia vaihtoehtoja ja myös, että ne ovat samassa lehdessä niin ne on helppo löytää jälkikäteenkin.

    VastaaPoista