sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kohtuulliset ostokset

Kävin eilen lauantaina Eijan kanssa Kädentaitomessuilla Vanhassa Satamassa.  Menimme heti kymmeneksi, niin hengitysilma ei ollut vielä ehtinyt muuttua veitsellä leikattavaksi, vaikka kuumahan siellä tuli, kun syyspäivän aurinkokin porotti lasikaton läpi.  Väkeä oli paljon.

Tilkkutarhan kojusta löytyi tarvitsemani pieni viivotin pyöritettävällä alustalla käytettäväksi.  Lisäksi ostin pinkkiä kangasta työhön, joka on suunnitteilla.  Yhdistän sitä kaapistani löytyviin muihin punaisiin, joten tuo pala riittää mainiosti.  Liimaharsoa ostin myös.  Miettiessäni liimaharso-ongelmaani haluaisin tietää, minkä merkkistä liimaharsoa minulla on ja mitä ostan.  Tämä ostamani oli merkitön tuote.  PeeKaa:n tiskistä löytyi pari hyvää vihreää, joille ei ole sen tarkempaa suunnitelmaa.   Kaipaamani freezer paperia en nähnyt missään, joten täytynee tilata sitä ulkomaisesta verkkokaupasta.

Kaikki myyntikojut taisivat olla samoilla paikoilla, kuin viime keväänä - tuli vähän hassu deja vu -tunne.    Katajanokka on aikamoinen pussinperä kaupungin luoteisosassa asuvan kannalta ja toivoisin messuille keskeisempää sijaintia.

Eijan kanssa on aina kiva käydä näyttelyissä ja messuilla.  Nytkin meillä oli hauskaa.


5 kommenttia:

 1. Onko Ullaka sinulle tuttu kauppa? Sieltä saa silittäen kiinnitettävää paperia. Se on ohuempaa kun esim. Ricky Timsin paperi, mutta hyvin sillä kurssilaiseni pärjäsivät ainakin kompassin ompelussa.
  Liimaharsoon liittyen: se kyllä vanhenee vaikkei siinä parasta ennen -päiväystä olekaan. Se - kuten kaikki liimapinnan sisältävät tuotteet - olisi hyvä säilyttää mahdollisimman ilmatiiviisti muovipussissa. Mutta sen voi toki silittää "kuoliaaksi", silloin se tosin tarttuu kankaaseen, mutta kovettuu jäykäksi - sehän on kaiketikin jonkin sortin muovijaloste.

  VastaaPoista
 2. Epätarkasti ilmaisin itseni: kuoliaaksi silitettäessä liimaharso kyllä tarttuu vielä ensimmäiseen kankaaseen, mutta sitten kun siitä leikattua yrittää kiinnittää pohjakankaaseen, niin se ei enää onnistu.
  Olinpa minäkin eilen aamusta messuille - siinä väkimäärässä ei liene ihme, ettemme törmänneet :)

  VastaaPoista
 3. Olisi kiva käydä useammilla kädentaitomessuilla, mutta täällä väljemmin asutuilla mailla ei ole kuin kerran vuodessa messut Seinäjoella ja sielläkään ei viimevuosina ole ollut oikein mitään tilkkuilijoille, en tiedä miksi tilkkukangasmyyjät eivät enää tule sinne, sääli. Mutta hyvän värisiä kankaita olet ostanut ja tuo liimakangas kyllä vanhenee ja liimaan pitävyys heikkenee, on omakohtaista kokemusta.

  VastaaPoista
 4. Olet ollut maltillinen kuluttaja. Kaipaisin noihin messuihin yllätyksellisyyttä. En pidä siitä, että kaikki seisoo vuodesta toiseen samalla paikalla. Pitää liikkua!

  VastaaPoista
 5. Neliöviivain on tosi kiva käytössä, helpottaa kummasti leikkuuta ja kankaat on hyvät, mitähän jännää näistä syntyy.

  VastaaPoista