lauantai 17. elokuuta 2013

Syksyn sävyissä

Kaivoin keskenräisten tilkkutöiden laatikosta esille oranssikeltaisen työn.  Se kaipaa selvästi vielä jotain ja on siksi ollut pysähdyksissä jonkun vuoden.  Susellani ( = suunnitteluseinä = design wall) roikkuu keskeneräisiä monessa kerroksessa, mutta silti otin tämänkin esille, jotta keksisin mitä tähän lisäisin.
Kulmapalat puuttuvat selvästi,  mutta muutenkin työ kaipaa jotain. Varista / hanhea / pikkulintuja / terettä?  Mitä ihmettä lisäisin?  Tämä on seinävaate, joten pestävyydet yms. eivät ole ongelma.  Koska suse oli täynnä, teippasin tämän vaatekaappien oviin kuvausta varten ja ovenkahvat estivät roikkumasta suorana. 
Tämä on varsinainen palapeli, sillä olen koonnut sen tasakylkisistä kolmioista järjestäen kunkin blokin palat yksilöllisesti ennen ompelemista.  Oranssien kankaiden perässä ajoin pitkin kaupunkia kangaskaupasta toiseen, mutta lopulta sain hyvän valikoiman kasaan.

Syyrinki
Syyskauden ensimmäinen Syyringin kokous oli torstaina.  Tilkunviilaajalle tuli joku yllätysmeno ja tuurasin häntä kokouksen vetäjänä.  Peräti neljä jäsentämme oli Izumi Tatenon konsertin vuoksi poissa.  Yritin innostaa syyrinkiläisiä osallistumaan Tilkkuyhdistyksen suomalaisbrittiläiseen kankaidenvaihtoprojektiin.  Siitä löytyy sekä yhdistyksen sivuilta että facebookista.  En tiedä, montako vielä mahtuu, mutta viime viikolla Pirjo kuulutti lisää osallistujia. Jos olet jäsen ja kiinnostunut asiasta niin toimi heti ohjeen mukaisesti. Itse olen ilmoittautunut mukaan.

Valtaajaat
Otin tänään aamukävelylle kameran sijasta sauvat ja kameralla olisi ollut paljon käyttöä. Näin fasaanipoikueen, citykanin, karanneita kukkia ja paljon pikkulintuja.
Kultapiiskut ovat karanneet kasvimailta ja vallanneet laajoja alueita Mätäjoen tuntumassa.  Se ei todellakaan ole lempikukkani, koska sen kukinta tarkoittaa kesän loppumista.  Katkoin muutaman varren tien vierestä, mutta tuhansia olisi ollut kitkettäväksi.
Jättiläisbalsamit ovat täysin ryöstäytyneet. Nyppäsin pari ja ne irtosivat juurineen märästä maasta kuin olisivat olleet valmiiksi irti.  Koska en keksinyt, minne olisin kitketyt kasvit laittanut, jätin kitkemisen siihen.  Niissä oli valtavasti kimalaisia ja muita hyönteisiä ja kukkivia kasveja oli tuhansia.  Aika ristiriitaista näiden tulokaslajien kanssa.  Toisaalta tulokaskaveista on hyötyä esim. hyönteisille, mutta ne vievät alkuperäislajien kasvutilan. Citykaneihinkin olen niin tottunut, että ne tuntuvat kuuluvan tänne. Fasaanit ovat komeita ja nekin ovat istutettuja.

Työvis
Ilmoittauduin samalle tilkkutyökurssille, jolla olin viime talvena. Siellä oli niin mukavia ihmisiä, että tein päätökseni sen perusteella.

7 kommenttia:

 1. Hieno tuo oranssikuvioinen työ!
  Meillä oli tuota jättibalsamia tuossa tontin rajalla, mutta olemme saaneet sen melkein kaiken kitkettyä pois onneksi, ärsyttävä kasvi kun leviää en tykkää.

  VastaaPoista
 2. Onpas pirteä työ:) Pikkulintuja siihen....kuulosti hyvältä ja mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 3. Oi, mikä syysihanuus! Mielestäni on tuollaisena jo viihdyttävä kokonaisuus, mutta lintuhahmot toki lisäävät sen mielenkiintoa. Itselleni tuli mieleen pihlajanmarjat ja niitä syövät tilhet...

  VastaaPoista
 4. Tykkään oranssisävyisestä työstäsi! Siinä on valoisan ja tumman vaihtelua, pinta on elävä. Jos olisin itse tekemässä, pitäisin geometrisena, koskapa pinta on noin hieno ja mietitty. Ehkä kapea musta kehys neliöiden ja hanhien väliin. Kanttina voisi olla sillä tavalla värjätty keltainen kangas, että näyttäisi välillä hohtavan.

  VastaaPoista
 5. Kuule, jos et nyt laittais lintuja, kun tossa on jo hanhia. Tilkunviilaajan ehdottama tumma tere sopisi hienosti, antaisi ryhtiä. Olen ilmoittautunut kangasvaihtoon!

  VastaaPoista
 6. Ihanan pirteä juttu tulossa. Mitäs jos kulmiin laittaisit ihan rehelliset hirsimökit jossa kierros olisi aina kokonaan samaa väriä tai kangasta eli semmoiset viirulliset mökit.
  Ja tummat kehykset sopisi mutta itse kartaisin mustaa.
  Minäkin ilmoittauduin samaan päivähoitoon ;)

  VastaaPoista
 7. Mä varmaan tekisin jotain minikokoisia tähtiä. Ihanat värit, rakastan oranssia. Mäkin rohkaistun ja lähdin mukaan kangasvaihtoon.

  VastaaPoista