keskiviikko 28. elokuuta 2013

Oranssin työn tikkaukset

Tikkasin keltaoranssin Vastapäivään-tilkkutyöni.  Koska blokkeja on pariton määrä sekä pysty- että vaakasuunnassa, tikkasin kahdella eri kuviolla niin, että pyörylät muodostavat keskelle ristin ja sulkakuviot ikäänkuin lähtevät keskeltä kohti nurkkia.  Pyörylöiden sisällä on paisley-kuvioita. 

Kun kuvasin ulkona luonnon valossa, niin kuvio näkyisi paremmin. Salaman avulla kuvattaessa, kuva lytistyi.  Ulkona kuitenkin tuli varjoja kuviin.

Boordin lentävät hanhet tikkasin hyvin vapaalla sulkakuviolla, joka  näyttääkin sydämiltä.
Tässä työssä on saumoja kerrakseen ja saumojen yhtymäkohtia.  Tikkasin käyttäen BSR-jalkaa 2-moodissa.  Silloin ei tarvinnut käyttää poljinta ollenkaan ja tikeistä tuli samanpituisia lukuisista esteistä huolimatta.  Paksut saumakohdat saivat koneen voihkimaan, mutta jälki on siistiä.

Reunakaitaleen ajattelin tehdä samalla tavoin kuin 9 varista työssäni eli laittaa siihen valetereen.  Varastossani sattuu olemaan keltavalkoraidallista Aita-kangasta.  Reunakaitale saa kuitenkin nyt odottaa hieman ja työstän mahdollisesti jotain muuta tässä välillä.  Teen sitten putkessa useamapaan työhön reunakaitaleita.

Lentäviä
Vaikuttaa siltä, että Helsingin city-hanhet eli valkoposkihanhet ovat kasvaneet lentäviksi hanhiksi ja siirtyneet ilmateitse etelämmäksi.  En ole nähnyt niitä ainakaan viikkoon. Kanadanhanhia on meressä runsaasti, mutta ne viipyvätkin vielä jonkun kuukauden ja palaavat, kun meri on vielä jäässä.  Tänään kuvasin tiiran lentoa ja yhtäkkiä kameran etsimessä olikin haikara.  Sain siitä 2 lähes siedettävää kuvaa ennen kuin se lensi tiehensä.  Tarkempi laji on harmaahaikara.  Tämä oli toinen kerta, kun onnistuin näkemään harmaahaikaran Helsingissä.

Pääskysetkin ovat jo kokoontumassa lentääkseen etelään.

 Syksy pukkaa päälle auttamatta.

2 kommenttia:

  1. Nyt olen minä vuorostaan ihan kateellisena noiden sinun tikkaustaitojen vuoksi. Ihan kuin ne olisi jostain automaatista. Valkkarihanhia notkuu täällä Vantaanjoella ja sorsia on joki ihan mustanaan. Haluaisin nähdä haikaran, vaikka jossain sinun tilkkutyössä.

    VastaaPoista
  2. Toinen kateellinen ilmoittautuu.
    Hieno kuva haikarasta, siinä on liikettäkin mukana (ei taitais muuten taitaalla pysyäkään).

    VastaaPoista