tiistai 9. heinäkuuta 2013

Tyynyn kääntöpuoli

Tein sohvatyynylle kääntöpuolen. Se on nyt valmiiksi tikattu, mutta tyynyn kokoaminen ei ole vielä alkanut.  Tämän puolen keskelle ompelin hanhiparin trapuntona.  Niiden taustalle tein toisiinsa yhtyvistä viivoista ruohoisan maiseman.  Tuo kuvio toimiikin oikein hyvin trapunton kanssa, koska siitä ei synny kilpailevaa kuvaa trapuntokuvalle.  Hanhet ovat taas stadin rantojen valkoposkihanhia.
Kokovalkoisen kohteen esittäminen valokuvana on aika vaikeaa.  Säädin kuvaa miten tahansa, se tuntui menevän huonompaan suuntaan.  Valo tulee sivulta ikkunasta ja korostaa tikkauksien kuvioita.
Käytin tikkaamisessa BSR-jalkaa.  Sillä oli taas vaikeuksia liikkeelle lähdettäessä ja muutenkin se teki muutaman hyppytikin.  Kuitenkin sillä syntyvä tikkausjälki on erittäin tasaista verrattuna tavallisella jalalla tikattuun.  Nyt olen saanut hyvän tuntuman BSR:ään ja taidan jatkaa sen hyödyntämistä. Kaikki havaitsemani ongelmat johtuvat käyttämästäni kiiltävästä puuvillasatiinista.

Hanhien piirtäminen työhön sujui nopeasti, kun käytin valmista kuvaa, joka löytyi hyvin järjestetystä mapista hetkessä.  Kuvien kaikki versiot ovat muovitaskuissa.  Kuvat olen käsitellyt ja tulostanut A4 kokoon pääsääntöisesti.  Joitakin A3-kokoisia ja vähän isompia on joukossa ja ne jouduin taittelemaan, jotta mahtuivat taskuihin.  Kun työstän omista valokuvista niin ei tarvitse kantaa huolta oikeuksistani kuviin.
Sorruin ostamaan muutaman kangaspalan.  Ne ovat Tilda-kankaita. Valitsin poistolaarista ns. neutraaleja, tai ehkä tuo pinkki ei ihan neutraali ole, melko hillitty kuitenkin.  Tuo vihreä oli minun silmääni aivan kamala, eli se oli pakko ostaa.  Arvelisin käyttäväni sitä viherpeipon kuvaan.  Tässä on kangasta satoihin peippoihin :)

Soilea Töölön Tilkkupajasta vaivasin ompelulankatarpeellani.  Tarjolla oli juuri tarvitsemiani valkoista ja beigeä.  Samalla pääsin taas näkemään yhden ihanan peiton, joka oli tikkauskoneessa työn alla ja tietysti rupattelemaan aina niin iloisen Soilen kanssa.
Olin laittanut parkkimittariin tunnin verran pysäköintiaikaa pitääkseni visiitin kohtuudessa.  Muutenhan olisin saattanut unohtua häiritsemään Soilen työn tekoa pitkäänkin. 


3 kommenttia:

  1. Uteliaana ihmisenä haluan tietysti tietää, mistä palalaarista nuo kankaat löytyivät. Ja huokaan, että toiset hanhet joutuvat taustapuolelle, vaikka ovat hienot.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat nämä tyynyn molemmat puolet!

    VastaaPoista
  3. Tyynystä tulee tosi nätti. Ja löydötkin ihan kivoja, vaikka Tilda-fani en olekaan.

    VastaaPoista