tiistai 16. heinäkuuta 2013

Päivän luontokuvat

Joskus käy tuuri, kun kamera on valmiina parin askeleen päässä ja räkätit toimivat apureina ilmoittamalla komeasta kävijästä pihakuusessa.  Olin ripustamassa pyykkejä parvekkeella ja vilkaisin, mikä hermostutti räkättejä.


Taitaa olla kanahaukka. Saalis tosin ei ole lintu vaan orava. Tällaisia kohteita ei juuri kameraan satu, kun asuu Kehä ykkösen sisäpuolella.  Olin eilen tyytyväinen, kun sain hyviä lähikuvia harmaalokista ja meriharakoista, mutta tämä vie voiton niistä.

P.S. Pari lintuharrastajaa on vahvistanut tämän nuoreksi kanahaukaksi Accipiter gentilis.  Nuoren erottaa vanhasta rinnan juovien suunnasta. Nuorella pystyssä, vanhalla vaakasuunnassa. Onhan se mukavaa, kun tällainen lintu tulee omalle pihalle ja odottaa että siitä otetaan hyvät potretit.

10 kommenttia:

 1. Hieno kuvauskohde ja niin on kuvatkin!

  VastaaPoista
 2. Olipa tsägää sulla, että huomasit tämän ja sait kuvan. Ihan oli kuin luontokuvakirjasta. Upeat. Mutta voi Kurre-parkaa!

  VastaaPoista
 3. Tosiaan voi orava parkaa... mutta kuvasi ovat huikeat! Varsinkin ylimmäinen on upea otos!!

  VastaaPoista
 4. Oh-hoh,,, kanahaukka,,, onpa hieno kuva sanoi mieheni kun näytin kuvasi hänelle ja ihan samaa mieltä olen itsekin.

  VastaaPoista
 5. Hienot kuvat! Onkohan tuo vanha tai sairas haukka, kun noin lähelle on tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyssä oleva raidotus osoittaa, että kyseessä on nuori elämänsä kunnossa oleva kanahaukka. Se on juuri pyydystänyt oravan tuosta kuusesta. Hyväkuntoinen siis. Nurkilla on haukalle sopivaa ruokaa eli oravia, citykaneja, rusakoita, kyyhkysiä.

   Poista
 6. Voi millainen sattuma, ja hienot kuvat olet saanut! Tuollaisia tilaisuuksia ei usein satu kohdalle.

  VastaaPoista