tiistai 18. kesäkuuta 2013

Nuppupeitto ja kangasostoksilla

Tein viime viikolla nuppupeiton, jonka viimeisen sauman Eija sitten ompeli upeasti käsin.  Nuppupeiton tekeminen on vähän ristiriitaista, kun pitää ottaa huomioon vastasyntyneen herkkä hipiä ja tikkaukset eivät saa tuntua läpi ja oma hinku olisi tikata hullun lailla.  Siksi ompelin trapunton ja tikkasin peiton ilman taustakangasta ja lopuksi ompelin peiton pussiin.  Päällisen, vanun ja taustakankaan läpi menee vain reunuksen ja kuvan välissä tikkaus, joka toivon mukaan pitää kerrokset paikoillaan myös pesussa. 
Pääroolissa on Tove Janssonin "Kuka lohduttaisi Nyytiä" kirjan kuvituksesta Finlaysonin painama kangas. Hassua, että kankaaseen on yhdistetty kuvia kahdelta eri aukeamalta ja kuvan ymmärrettävyys häviää.  Mymmelin hieman pelokkalle ilmeelle on kirjassa selitys: Hemuli on ampumassa ilotulitusrakentteja ja Mymmeli pelkää niitä.  Yritin lisätä aurinkoa harmaaseen oranssin reunuksen ja oranssin tikkauslangan avulla.  Nipsu, Nyytin talo ja Mymmeli, Tuutikki ja Vilijonkka/Vilijaana ovat saaneet yksinkertaisest trapuntovanusta hieman pyöreyttä.  Boordin sahalaitatikkauksen tarkoituksena on näyttää auringonsäteiltä ;)  Peitossa on vanuna ohut polyesterivanu pestävyyden vuoksi.  Koko on 54 cm x 54 cm.

Tilkkutyökankaita Espoosta
Ajoin eilen Soukan ostarille Menitaan tarkistamaan, pitikö huhu siitä että siellä on tätä nykyä tilkkutyökankaitakin paikkansa.  Totta oli ja ostin todella hillityn valikoiman yksivärisiä ja lähes yksivärisiä kankaita.  Näiden avulla toivon voivani hyödyntää ennestään omistamiani kirjavia kankaita ja saahan näistä lintukuviin hyviä paloja. Valitsimani värit ova sellaisia kuin "pearl, eggshell, nature" jne.


Menitassa on paljon värikkäämpiäkin kankaita.  Noita ihania värejä oli sekä yksivärisinä että kuvan printteinä.
Rowanin Kaffe Fasset kankaita oli ihan mukavan näköinen valikoima ja sitten oli muitakin printtejä.
Ihanaa, kun vihdoin on paikka, josta voi käydä valitsemassa värin mukaan kangasta. Soukan ostari on hyvin karu, ei kannata pelästyä.  Kangasmyymälä sijaitsee portaiden puolivälissä ensimmäisellä tasolla, kun vanha lankamyymälä on ylemmällä tasolla. Kangasmyymälän kanssa samalla tasolla on kahvila, josta saa erinomaista espressoa ja capuccinoa.  Hissikin on, mutta se on hyvin hidas.

7 kommenttia:

 1. Nuppupeittosi on todella suloinen. Kangaskauppa näyttää tutustumisen arvoiselta. Taidan tehdä sinne retken, kosku tuntuu vahvasti siltä että tarvitsen lisää kankaita. 2 versio vaaleesta nimittäin valmis.

  VastaaPoista
 2. Helluunen nuppupeitto!
  Harmi, kangaskauppa on liian kaukana, valikoima näyttää kivalta!

  VastaaPoista
 3. Söpö nuppis. Mielenkiintoiselta näyttää kaupan hylly, täytyy etsiä Soukka ja seuraavalla kerralla löydänkin varmaan sen ruman kauppakeskuksen. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 4. Voi miten on kaunis peitto! Hillitty ja samalla herttainen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos ostospaikkavinkistä! Yksivärisiä kankaita on vaikea löytää tilkkulaatuna, samoin raitakuoseja. Ja joskus on kiva hypistellä, nettikaupassa niin se ei oikein onnistu :)

  VastaaPoista
 6. Tykkään nuppupeitostasi sen neutraalin värityksen vuoksi. Aika moni pikkupeitto on vaaleanpunaista söpöstelyä, ihan nättiä, mutta ei kaikkien juttu. Tuo Soukkavinkki pitää laittaa muistiin, jos sille suunnalle eksyn. Mukavaa juhanusta!

  VastaaPoista