perjantai 21. kesäkuuta 2013

Liimaharsotikli

Pyysin sisareltani punatulkkukuvia työstettäväksi tilkkutyöksi ja hänen lähettämiensä kuvien joukossa tuli myös kivoja tiklikuvia. Systerillä on lintulauta keittiön ikkunan edessä ja ruokapalkalla käyvät erilaiset linnut poseeraamassa kameralle.  Kerrostaloasujana en voi lintulautaa saada ja pikkulintujen lähelle ei ilman ruokintapaikkaa pääse kameran kanssa. 
Tikli ei ole erityisen ajankohtainen kohde, olen pahoillani.  Hyvää juhannusta kaikille lukijoille!

Tässä kuvassa on tiklin palat kiinnitettynä taustaan liimaharson avulla. Kaikkinaiset tikkaukset puuttuvat.  Taidan nyt työstää muuatamat lintukuvat ja tikata sitten peräjälkeen.  Tämä tikli on aika iso eli piirsin kuvan A3 arkille ja tein siitä liimaharson paperille osien kaavat.  Nytkin teki tiukkaa linnun naaman kanssa.  Pienemmässä koossa olisi vielä vaikeampaa tällä tekniikalla.

Oranssi kolmio
Niinhän siinä kävi, että oranssi kolmioni ei tullut valituksi Englantiin lähetettäväksi.  Kohteliaassa palautuskirjeessä ei ollut muuta selitystä kuin, että valituksi tuli muita.  Odotan mielenkiinnolla näkeväni, millaisia ne muut ovat.  Ehkäpä työni aihe "Juoru" ei vakuuttanut valitsijoita liikkeestä.  Vaikka juorut ja huhut, jos jotkut saavat liikehdintää aikaiseksi ;D
Tikkaukseni eivät myöskään menneet läpi kaikkien kolmen kerroksen, kuten säännöissä sanottiin. En keksinyt muuta tapaa kuin pusiin ompelemisen, kun ei saanut olla reunakaitaleita, eikä massiivinen tikkaaminen pussiin ommellulle työlle oikein onnistu. Kun ripustuskuja peittää 2/3 työn taustasta, niin en oikein vieläkään tajua hommaa.  Ehkä juuri siksi työni karsiutui, kun en tajunnut.

Tuo oranssi kolmio näyttääkin äkkiä katsottuna juhannuskokolta.  Täytyypä illalla suunnata katsomaan kokkoa.

Seurasaaren pääkokko noudatti oikein hienosti oranssin kolmioni muotoja. (lisätty 22.6.2013)

6 kommenttia:

 1. Juorukolmiosi on hieno ja tosiaan sointuu tähän ajankohtaan. Kokolle mars!

  VastaaPoista
 2. Hieno kolmio ja oiva nimi sillä! Nyt kun sanoit niin kyllä kolmio muistuttaa kokkoa.
  Levollista Juhannusta!

  VastaaPoista
 3. Kolmio on mielestäni kiva. Raikas väri, kaunis tikkaus.

  VastaaPoista
 4. Teknisesta toteutuksesta viis, minusta 'Juoru' on kertakaikkisen hieno toteutus liikkeestä. Aihe, väri ja toteutus ovat täydellisessä symbiosissa.

  VastaaPoista
 5. Ihana Tikli! Ja tuo Juoru myös. Joskus tuntuu, että tunnesyiden perusteella useinkin valitaan voittajat, ei niinkään taitojen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootte te bloggaajat vaan niin ihania kannustamaan. Kiitokset sinulle Vekki ja kaikille muillekin. Suhtauduin hyvin varauksellisesti siihen, että työni tulisi valituksi ja oikeassa olin. Kyseessä oli niukan patalapun kokoinen työ. Ei siis iso asia, kunhan raportoin. Nyt hion tikkauksia ja piirtelen lintujen kaavoja.

   Poista