sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Toisten kukkia

Tänään kävin vanhan ystävän kanssa kukkakierroksella.   Toisten kukista kävimme nauttimassa, omaa puutarhaa ei ole.  Kuvasin aika paljon ja kuvittelen käyttäväni tilkkutöiden aiheina.  Tosin viimekesäisistä kukistakaan ei vielä ole syntynyt yhtään tilkkutyötä tai tikkausmallia.

Haagan alppiruusupuiston = rodopuisto atsaleapuolella oli jo yllättävän paljon väriä. Keltaisia, valkoisia ja violetteja kukkia näkyi. Punertavia oli nupuilla.  Varsinainen loisto on siis odotettavissa viikon parin kuluttua, mutta nyt jo kannattaa käydä nauttimassa.
Tässä atsaleassa samasta juurakosta tulee sekä violettikukkaisia että valkokukkaisia oksia. Erikoista.
Käpylässä kävimme katsomassa loistomagnoliaa, joka on tänä vuonna upeampi kuin koskaan ennen. Se alkaa jo varistaa ensimmäisiä kukkiaan, mutta oli tänäänkin uskomattoman ihana ja paljon nuppuja on vielä aukeamassa.  Näitä kukkia on puussa kaikilla oksilla ja puu on nykyään yli kolmemetrinen.

Kumpulan siirtolapuutarhassa oli näitä pikkukukkia yhden mökin pihakäytävän vieret niin täynnä että näky oli aika uskomaton.  Jos tiedät tämän pikkukukan nimen, niin laitapa tietosi kommenttina blogiini tai suoraan Tilkunviilaajan blogiin. 27.5.2013 Tiinatei Tilkkutie-blogista veikkasi patjarikkoa ja olen vakuuttunut, että hän on oikeassa.
Toukokuu on hienoa aikaa, kun kaikenlaisia kukkia on niin paljon ja vihreäkin on vielä niin kaunista. Siirtolapuutarhassa oli valtavasti kukkia katsottavana, mutta sade ajoi meidät pois sieltä kesken kaiken.

3 kommenttia:

 1. Mitähän nuo pienet vaaleanpunaiset kukat ovat? Mahtaisivatkohan viihtyä omalla pihallani? Tosi nättejä!

  VastaaPoista
 2. Yritin kuvasta tiirata kukkien lehtiosia, mutta kun niitä ei kukkapaljoudesta johtuen juuri näkynyt, menee arvaamiseksi. Mikäli kukat kasvoivat n. kymmensenttisen hennon varren päässä ja lehdet olivat syherönä maan pinnassa, veikkaan patjarikkoa.
  Kiitokset Tilkkulehden bargello-ohjeesta, olen yrittänyt eri ohjeista ymmärtää, miten se tehdään, mutta nyt meni kerralla perille!

  VastaaPoista
 3. Se vaaleanpunainen on mätäsrikko. Meilläkin oli sitä pihalla, mutta se on hävinnyt. Ilmeisesti olosuhteet eivät tyydyttäneet, ei tarpeeksi aurinkoa.

  VastaaPoista