keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Mustekalatyyny valmistui

Lukijani lienevät tottuneet siihen, että aloittamani työn valmistumiseen saataa mennä kuukausia jopa vuosia. Nyt pääsen kerrankin yllättämään. Mustekalatyynynpäällinen valmistui äsken.  Ja vielä ällistyttävämpää on se, että tyynynpäällisessä on vetoketju.

Päällisestä tuli vähän napakampi, kuin kuvittelin, mutta kun sisustyyny asettuu niin ei se enää kovin napakalta varmaan tunnukaan.  Päällinen näytti todella isolta, kunnes leikkasin sen tikkauksen reunoja pitkin.  Olin jättänyt reilun 10 cm tarttumisvaraa tikkausvaihetta varten.  Vapaan konetikkauksen tekeminen ihan työn reunojen viereen on hankalaa, täytyy olla mistä ottaa kunnolla kiinni.  Mustekalatrapunto tyttären ottamasta kuvasta näyttää pullealta vielä nytkin, kun tyyny on päällisen sisällä. 

Taustapuolen L-kirjaimessa ei ole trapuntovanua ja nyt kun tyyny on päällisen sisällä, L on selvästi litteä.   Trapunton tekeminen on kuitenkin niin nopeaa ja helppoa, että ilmeisesti seuraavassa työssä minun kannattaisi nähdä se pieni vaiva. Työläintä, mutta niin ihanaa, on vapaan konetikkauksen tekeminen.

Vetoketjun ompeleminen on aina yhtä hankalaa, vaikka tähänkin kiinnitin vetoketjun ensin ja sitten vasta ompelin muut saumat.  Kun iloitsin saaneeni vetoketjun paikoilleen, mokasin.  Vaihdoin koneeseen tilkkutyöjalan, mutta unohdin siirtää neulan asennon keskelle. Siinä meni taas yksi neula täysin venkuraksi.  Tämä oli kuitenki jo toinen ompelemani vetoketju tänä vuonna.  Siis selvästi enemmän kuin normaalisti vuosikymmenessä.

Kiitos Tilkkulehden artikkeleista saamistani palautteista.  Olen sopinut lehden päätoimittajan kanssa muutamasta aiheesta loppuvuoden lehtiin.  Olen todella nälkäinen lukijapalautteelle, jotta osaisin lähestyä asioita oikeasta näkökulmasta.  Antakaa tulla.  Olisi hienoa, jos muutkin bloggaajat avustaisivat Tilkkulehteä ohjeillaan.  Olette julkaisset blogissanne niin paljon hienoja ohjeita, että niistä olisi helppoa tehdä lehteen artikkeli ja osallisiksi pääsisivät myös tietokoneettomat jäsenet.

4 kommenttia:

 1. Tuo tyyny on siis niin hieno. Olen sen livenä kiltaillassa nähnyt ja voin taata, että mikään kuva ei pysty kertomaan koko totuutta. Todella taitavaa vapaata tikkausta.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuli kaunis tyyny ja tikkausta ja varmasti on livenä vielä kauniimpi!

  VastaaPoista
 3. Hieno! Minulla ei riittäisi kärsivällisyys tähän tikkaamiseen.

  VastaaPoista
 4. Tykkään niin paljon tälläisistä tyynyistä ja tikkaaminen on niin mukavaa.

  VastaaPoista