keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kirja tuli sittenkin

Eilen posti toi kovasti kaipaamani Judy Mathiesonin Mariner's Compass Quilts -kirjan. Paketti oli hieman vääntynyt, mutta ehjä. Minkäänlaista vihjettä siitä, missä kirja on ylimääräisen viikon seikkaillut ei löytynyt.

Osoitelipukkeissa on yksi jännä ero.  Tässä eilen saapuneessa lukee tuotekuvauksessa  Book - Neu (Zahl 1) kun aiemmassa lukee Book - New (count 1).  Mistä saksankieli on tullut kuvaukseen?  Molemmissa on kuitenkin postimerkintä Royal Mail ja palautusosoite UK:hon.

Ja kirja on todella hyvä.  Kaikki mallit ovat täydessä koossa ja kirjan lopussa on kaava-arkki isokokoisia malleja varten.  Kirja ei ole vain kopiointia varten, vaan Mathieson opastaa suunnittelemaan omia malleja.  Myös soikeiden ja vinojen kuvioiden suunnittelemiseen on ohjeet.  Kirjan alussa on tekijän varoitus, että tämä paperiompelutekniikka ei ole aloittelijoiden tekniikka.

Mathiesonin kehittämä tekniikka, jossa ei ommella paperin läpi vaan taitetun paperin vierestä on hyvin ohjeistettuna.  Kirjassa on runsaasti kuvia Mathiesonin itsetekemistä kompassitilkkutöistä.  Lisäksi on paljon kuvia muiden tekemistä töistä.  Aivan mahtava ideapankki.  Kaikkien töiden väritys ja kontrasti ovat kohdallaan.  Värit ovat raikkaita ja erottuvat hienosti tummasta tai vaaleasta taustastaan.

Tämä on siis saman kustantamon painama kirja kuin sättimäni Radiant New York Beauties.  Kustantamossa on siis ollut osaamista, eron täytyy johtua kirjoittajien osaamiseroista. Kirjojen painovuosilla on vain 2 vuoden ero.

Nyt pallo on siis minulla, miten osaan hyödyntää kirjaa ja luoda ja toteuttaa omat mallini. Pelottavaa.

3 kommenttia:

 1. Hienoa että kirja löysi perille vihdoin - minun viivästyneessä paketissani oli kummallisia Belgia-merkintöjä... Ja itse kirja on todella hyvä kaikin puolin, oivallinen oppikirja, jonka muutama oppilaani tilasi itselleen, vaikkei englannin taidot ole vahvat. Kirjassa on kuitenkin hyvät valokuvat ohjeiden tukena.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun kirja löysi perille, ei tarvinnut tilata uutta.
  Mielenkiinnolla odottelen mitä kivaa keksit tehdä...

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa mielenkiintoiselle, vaikka minulla taitaa olla vielä aika pitkä matka noihin paperiompeluihin. Mielenkiinnolla odotan, mitä kirjan ideoita jalostat myös meidän lukijoiden iloksi ja opiksi.

  VastaaPoista