maanantai 13. toukokuuta 2013

Ärräpäitä

Tilkkutyöt tai kadonnut kirja eivät ole syynä ärräpäihini vaan ilkivalta.  Joku älykääpiö hyökkäsi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä autoni kimppuun ja naarmutti jollain terävällä esineellä (avain?) sen etu- ja takaovea ja kyljen takaosaa. Pohjaväri paistaa nyt.  Korjaaminen maksaa reippaasti ja koko asiasta on paljon ylimääräistä vaivaa.
Kun kuvaa suurentaa näkee kuinka naarmu menee koko etuoven yli. Auto oli pihassamme normaalissa parkkiruudussaan.  Jonkun on täytynyt vartavasten tulla pihaan vahingoittamaan autoa.

Tein rikosilmoituksen netissä.  Onneksi sitä varten ei tarvinnut lähteä poliisiasemalle jonottamaan.  Sitten menin korjaamoon näyttämään autoa ja varaamaan korjausajan. Kokonaista kolme päivää ilman autoa - ääk.  Sitten soitin vakuutusyhtiöön. Taas homma hoitui siellä uskomattoman hienosti, vaikkei bändiä ilmestynytkään.  Jotkut firmat osaa asiakaspalvelun ihan oikeasti.

Seuraavaksi pankin konttoriin hakemaan tallelokerosta tavarani. Pankki ilmoitti tylysti lopettavansa sen konttorin jossa minulla on ollut tallelokero parikymmentä vuotta.  Hämmästyksekseni konttori oli täpötäynnä vielä minuakin vihaisempia asiakkaita joita harmitti, kun sain palvelua. Mutta minähän olin siellä pankin komentamana en omasta halustani.

Käynti harvinaisemmassa turistikohteessa
Lintujen ja kasvien lisäksi bongailen linnoja. Kävimme eilen tyttären kanssa Kuusiston linnassa.
Tai linnan rauniothan on oikeasti kyseessä.

Kuusiston linna sijaitsee Kaarinan edustalla olevan Kuusiston (Kustö) saaren itäisessä kärjessä.  Kustaa Vaasan käskystä katolisten piispojen linna tuhottiin 1528.   Mielestäni hirveää haaskausta ja ilkivaltaa.  Autolla pääsi ajamaan linnan viereen. Satakielet lauloivat puissa ja haarapääskyjä lenteli linnan ympäristössä.  Taivas oli vähän pilvessä, mutta sainpa bongatuksi linnan.  Linnalla oli perheitä eväslaukkuineen.  Suojaisia huoneita riitti harvalukuisille kävijöille.  Näimme jonkun peuraeläimen pellolla, mutta se oli liian kaukana kamerani linssille, lajimääritys jäi siis tekemättä.  Lisätty 18.5.: Tyttären kamera paljasti, että kyseessä ei ollut peura lainkaan vaan majesteettinen kurki,  Kuusiston saari näyttää todella vauraalta.

Citykani
Haa, sainpas kuvia. Tänä aamuna näin keittiön ikkunasta citykanin.  Se liikkui hissukseen nurmikolla ja pysähtyi monta kertaa. Se kaivoi kuoppia ja söi happomarjapensaan lehtiä - ihan oikeasti sen kamalan piikkisen pensaan.
Helsingin ulkopuoliset lukijat eivät ole varmaan tavanneet vapaana vilistäviä kaneja.  Tässä meidän nurkilla niitä on viime vuosina liikkunut ja niitä näkyy tämän tästä. Kuvaaminen onkin sitten vähän vaikeampi juttu.  Ihmiset kyllästyivät kanien ylläpitämiseen ja päästivät niitä irti. Yllättäin kanit olivatkin talvenkestäviä ja lisääntyivät.  Nyt niitä on pihoissa, puistoissa ja puutarhoissa.


9 kommenttia:

 1. Voi ei, kaikenlaisia töllöntyön tekijöitä on liikkeellä ollutkin! Tiedän tunteen, autostamme potkittiin ovi kuopille muutama vuosi sitten Jyväskylässä hotellin parkkipaikalla. Vakuutushan korvaa, mutta kaikki se ylimääräinen vaiva ja harmi onkin sitten toinen juttu.
  Citykaneista on kyllä kuultu täällä susirajallakin, mutta ei meillä taida olla oikein käsitystä, millainen riesa ne voivat olla. Meillä rusakot käyvät syömässä vain krookukset, lienevät niiden herkkua, vaikka ympärillä on "oikeaakin" ruokaa. Eivätkä ne kaivele maata, sen jutun hoitavat täällä myyrät. Rusakot on niin arkoja, etten ole saanut koskaan niitä kuvaan, vaan ehtivät kadota, ennenkuin saan kameran toimintakuntoon, ilmeisesti näkevät liikkumista isoista ikkunoista ja pötkivät pakoon.

  VastaaPoista
 2. Terkkuja teitin citypupulle! Mukava kuulla, että joku vielä sinnittelee huolimatta sadekesästä ja kylmästä lumitalvesta!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on pöllöpäitä ollut liikkeellä kun pitää toisten omaisuutta tärvellä?!!
  Citykaneista olen vain kuullut ja rusakoita riittää täälläkin.
  Vanhat rakennukset ovat kauniita ja olisi kiva kun ne olisivat säilyneet tai säilytetty alkuperäisessä asussaan tai ainakin jonkinlaisessa kunnossa jälkipolville.

  VastaaPoista
 4. On se kummallista, kuinka näiden tiettyjen pitää päästä pätemään. Tosi v-mäistä! Korvanneeko vakuutus.

  VastaaPoista
 5. Uskon että harmittaa tuo autoasia, aiheutaa turhaan paljon lisätyötä!

  VastaaPoista
 6. No, voi harmi! Onneksi panit heti töpinäksi ja asia on jo menossa parempaan suuntaan.
  t. Första maj

  VastaaPoista
 7. Harmillista.Saman asian takia varmaan samanlaisia ärräpäitä pääsi minunkin suustani, kun autoni oli kolhittu parkkihallissa muutama viikko sitten. Tietenkin tekijä oli jo kaasuttanut tiehensä. Onneksi sait hyvää palvelua, vaikka tuollaisissa asioissa se ei paljoa lohduta.
  City-kanisi näyttää kovin pulskalta, onkohan odotettavissa lisää tuholaisia.

  VastaaPoista
 8. Joku on näköjään ollut ilman parempaa tekemistä, onneksi sait asiat hoitoon nopeasti :(
  En oo ikuna kuullut linnabongauksesta, montakohan linnaa tai rauniota löytyy Suomesta.
  Kani on niin söpönen vaikka kait onkin ihan jo haittaeläin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 14 keskiaikaista linnaa. Sitten on vielä linnavuoria. Huomattavasti vähemmän kuin lintuja eivätkä lennä karkuun. Tänään löysin linturintamalla liejukanan ja pikkuvarpusen.

   Poista