lauantai 13. huhtikuuta 2013

Oranssi kolmio

Jo syksyllä piirtelin luonnoksen Tilkkuyhdistyksen ja EQA:n Movement-Liike -työksi.  Minulla on hyvä valikoima oransseja kankaita ja halusin käyttää niitä.  Tosin eihän niitä paljon kulunut kynnen kokoiseen työhön. Ehkä vähän liioittelen työn pienuutta, mutta ihan oikeasti kyseessä on tasasivuinen kolmio, jonka sivupituus on 25 cm, kolmion korkeus on siis n. 21 cm.  Jotta pienen kolmion tekeminen olisi mahdollisimman hankalaa, eivät reunakaitaleet saa näkyä päällipuolelle ja tikkausten pitää mennä kaikkien kolmen kerroksen läpi, mikä on pussiin ommeltaessa hankalaa.  Nähtäväksi jää kelpaako tulkintani reunaehdoista raadille. Oranssit kankaat ovat kuitenkin todella hyvät.  Komion takaosa peittyy lähes täysin 10 cm korkean keppikujan ansiosta, vain 1/3 taustasta näkyy todellisuudessa.

Innolla lähdin toteuttamaan hommaa ja sain jotain kivaa aikaiseksi, mutta en voi julkaista kuvaa tässä.  Verryttelin pienen koetilkun avulla vapaata konetikkausta.  Tikkasin EQA-työn tiheään paisley-kuviolla. 

Kun työssä ei ollut paljon tikattavaksi, tikkasin lopulta harjoitustilkkuni täyteen vailla suunnitelmaa.  Tuossa harjoitustilkussa on vanuna kirkkaanpunaista college-kangasta vuodelta -86.  Sen tikkaustuntuma on hyvä, mutta koneeseen kertyy runsaasti punaista nöyhtää.

Olen piirrellyt paperipohjat kompassityön jatkamista varten, mutta tällä viikolla en ole ommellut yhtään sakaraa.  On ollut monenlaista juttua häiritsemässä keskittymistä.  Ostin uuden kameran, ajatuksenani oli ostaa kevyempi, mutta jotenkin satuin ostamaan uuden järjestelmäkameran, johon käyvät myös vanhat objektiivini. En sittenkään tunne olevani pokkarityyppiä.

2 kommenttia:

  1. Hieno verryttely, multa ei onnistu tai ehkä parin vuoden päästä jos nyt aloittaisin.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti kolmiosi pääsee mukaan!
    Hienoa vapaatikkausverryttelyä, ei onnistuisi minulta.

    VastaaPoista