maanantai 22. huhtikuuta 2013

Luulen alkavani ymmärtää

Yhdistin kompassin paloja ja hanhirenkaan paloja toisiinsa. Nyt minulla on neljä ympyrän neljäsosaa.  Yhdistäessäni paloja ymmärsin, että teen sen väärin.  Ohjeessa käsketään kokoamaan kompassi ympyräksi ja lentävät hanhet renkaaksi ja sitten vasta yhdistämään.  Hanhipalojen kulma ympyrän kehää vasten täsmää kompassin sakaroiden keskelle syntyvän linjan kanssa eikä sauman kanssa.  Jos olisin suurentanut mallikuvan olisin älynnyt asian.

Voin siis onnitella itseäni, että opin jotain.  En pura.  Purkamisesta jää aina jäljet.  Teenhän tätä paperiompeluprojektia ymmärtääkseni sen logiikan.  Nyt on moni asia selvinnyt, mutta menetelmiä täytyy muuttaa, jos aion jatkossakin käyttää tätä tekniikkaa.  Keltaoranssien kankaiden kanssa on ollut kivaa työskennellä ja valkoinen pohja on aina raikas.
Nyt tiedän seuraavaa paperiompelu projektia varten että olisi fiksumpaa
 1. Käyttää tämänkin mallin suunnitelleen Judy Mathiesonin freezer paperi -menetelmää, jossa ommellaan taitetun paperin vierestä eikä ommella lainkaan paperin päältä ja monistaa mallineet ompelemalla koneella ilman lankaa saumojen merkit
 2. Leikata palat etukäteen niin, että ne ovat lankasuorassa
 3. Hankkia viivotin, jonka avulla saa leikatuksi saumavarat tasan neljäsosatuuman levyisiksi
 4. Jotta hahmottaisi paremmin mallin oikeita kangasvalintoja varten,  ei olisi ollenkaan ajan haaskausta piirtää neljännes siitä paperille ja tehdä koeväritys liiduilla tai värikynillä
Mutta ihan oikeasti tuntuu kivalta, että tämä tekniikka alkaa aueta minulle.  Nyt pitäisi keksiä, mitä teen  lentävien hanhien renkaan ulkopuolelle ja mitä ylipäätänsä teen tälle.  Tämän halkaisija on tällä hetkellä n. 50 cm.

Seuraavana taitaa kuitenkin olla vuorossa imurin esille ottaminen ja alan jahdata pieniä karkuun päässeitä paperinpaloja.  Paperikaavojen irrottamisesta palojen takaa syntyi runsaasti karkailevia hituja.

Aurinkoista päivää kaikille lukijoille.


8 kommenttia:

 1. Siitähän tuli ihan oikean näköinen kaikesta huolimatta. Näistä sun opetteluista on ainakin mulle paljon apua jos joskus tuohon tekniikkaan haksahdan(ristin sormeni).

  VastaaPoista
 2. Hyvän näköinen oranssi ympyrä!
  Kiva seurata sun opiskelua ja saa itse myös tietoa tekotavoista.
  En ole tehnyt tällä tekniikalla, joten kaikki tieto on tarpeen jos joskus teen.

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon. Lopputulos on hieno alku suurelle sängynpeitolle, joka toteutetaan tietysti paper piecing menetelmällä. Opit sitten kerralla ja kunnolla koko tekniikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köh köh, ilmeisesti en ole valitellut riittävästi tekniikan vaikeuksista. Jos tällä tekniikalla tekisi sänkypeiton, pitäisi se suunnitella viimeistä piirtoa myöten ennen aloittamista. Tämä tekniikka ei todellakaan istu umpimähkäiseen toteuttamiseen. Nuppupeiton tuosta saisi, jos raaskisin lajoittaa pois.

   Poista
 4. Ei voi muuta sanoa kuin että HIENO!

  VastaaPoista
 5. Upea tähti! Minulle ei avautunut, miksi palat olisi pitänyt yhdistää ympyröinä eikä neljänneksinä, mutta ei haittaa. Valmiista palasta en huomannut minkään olevan vialla. Voit tehdä tästä tyynynpäällisenkin niin voit käyttää palaa itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siihen tulee vähän hassu mutka, mutta kyllä palat istuvat toisiinsa.

   Poista
 6. En ymmärrä mitään, mutta eipä sitä kukaan vaadikaan. Tuo on hieno pallo ja voit kehitellä siihen lisää reunoja. Saat oikein kauniin pöytäliinan pyöreälle pöydällesi. Ai ei ole. No käy ostamassa. Noin tärkeä liina tarvitsee alleen sopivan pöydän.

  VastaaPoista