sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kompassin alkua

Yli viikko on kulunut edellisestä postauksestani.  Olen näköjään puuhastellut muuta.  Ompelukoneen ääressä olen ollut vain vähän, mutta jonkun sakaran olen ommellut lentävien hanhien renkaan keskelle tulevaan kompassikuvioon.  Väritys on edelleen keltaoranssi.
Tovin jouduin miettimään sakaroiden taustan kangasta. Sama valkoinen kuin renkaassa ei tuntunut hyvältä, mutta onneksi löytyi valkopohjainen ja keltapilkkuinen kangas.  Nyt pitäisi piirtää paperialustat lopuille sakaroille.  Läpipiirtäminen on sinänsä helppoa ja mukavaa, mutta vielä pitäisi saada aikaan 11 pohjapaperia.

Mitä sitten tulee hanhirenkaan ulkopuolelle on kokonaan ilmassa.  Tämä on minulle tyypillinen tapa edetä vailla valmista kokonaissuunnitelmaa.   No, tässä tapauksessa en ollut edes varma siitä, tuleeko paperiompelukokeilustani yhtään mitään.  Tilkkutyökurssin viimeisellä jaksolla ihmettelimme Ullan kanssa, miten kannattaisi palat yhdistää keskenään.  Vaihtoehtoja on ainakin kaksi:

1) Ompelen hanhirenkaan kokonaiseksi ja ompelen kompassin ympyräksi ja yhdistän ne sitten toisiinsa
2) Lean ehdottama tapa eli ompelen kaksi sakaraa yhteen ja yhdistän ne aina yhteen hanhikaareen ja sitten yhdistän näitä blokkeja yhteen.

Jälkimmäinen tapa on helpompi, mutta siinä on vaarana että kokoamistapa jää näkyviin. Kertokaapa kokemuksistanne vastaavista ympyröiden kokoamisista.

Tilkkuiluun liittymättömänä olen harrastanut kevätsiivousta eli vaihteeksi laittanut uusia kohteita huuto.netiin myyntiin.  Täällä on aina vaan uskomaton määrä kirjoja.  Otin tyttäreltä kassillisen kirjoja ja muuta tarkoituksena myydä ne.  Pienikin rahamäärä on kivaa saada  ja moni tavara on sellainen että sitä ihan oikeasti joku muu haluaa. Kohteiden kuvien tekeminen skannerilla ja myyntitekstien kirjoittaminen käy työstä, mutta kauppa on vilkastunut uusien kohteiden ansiosta palkitsevasti.  Kaupungin romunkeruuautot tulevat tiistaina.  Sinne vietäväksi on kertynyt jo monta nyssäkkää, pääosin risaa elektroniikkaa.

Kirjoittelin juttuja Tilkkulehteen.  Yhdistyksen jäsenet näkevät sitten, kun lehti ilmestyy.  Blogiin kirjoittaminen on helpompaa, kun ei tarvitse miettiä jutun pituutta ja juttua voi jatkaa blogiin parin päivän kuluttuakin.  Toisaalta blogiin kirjoitetuista asioista on valtavasti apua lehtijutun kirjoittamiseen.

3 kommenttia:

 1. En ole tehnyt tälläistä, joten en tiedä mikä olisi oikea tapa tehdä, mutta näyttää kivan näköiseltä jo nyt.
  Minun pitäisi myös harrastaa kevätsiivousta ja antaa, myydä tai hävittää jotain tästä tavaramäärästä, mitä on vuosien varrella kertynyt! Aloitus on vaikein...

  VastaaPoista
 2. Siivousta näyttää olevan liikkellä laajemminkin, kun yhdestä ja toisesta blogista saa lukea siivouskertomuksia. Liekö keväällä osuutta asiaan? Tuosta kompassista on tulossa upea! Tykkään tuosta, miten värit "siirtyvät" sakarasta toiseen. Pilkullinen taustakangas on juuri sopiva.

  VastaaPoista
 3. Ihania oranssin sävyjä!!
  Yo-keväänäni työskelin myymälääs, jossa oli kaupan valtavan kokoinen kompassi-päiväpeite. Se sai kiinnostuksen tilkkutöihin heräämään. Himoitsin sitä, mutta hinta (1.600 mk n. 30 vuotta sitten) oli ihan liikaa opintojaan aloittavan kukkarolle... :o)

  VastaaPoista