maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kaksivärinen kantti

Vaaleapohjainen sinitiasityöni sai nyt kaksivärisen kantin, vaaleansinisestä kankaasta ja pohjakankaasta ommellusta liuskasta.  Olen tyytyväinen vaikutelmaan, kun en mitenkään halunnut tummaa kanttia.  Tämän tekemiseen on upea video-ohje TQS:n sivuilla tässä.  Kavensin vähän annettua kantin leveyttä, koska työni on niin pieni ja vanukin on litteää puuvillavanua.  Pysäytin videon aina siksi aikaa, kun olin koneella ja katsoin sitten seuraavan vaiheen. Tein näin, vaikka olen katsonut videon aiemminkin.
Jiirikulmiin tuppasi kertymään vähän hankalan paksusti kangasta, mutta kyllä ne sitten menivät ompelukoneella.  Kiinnitin siis kantin ensin takapuolelle ja käänsin eteen. Edestä ompelin sinisen ja beigen saumaan läpinäkyvällä nailonsiimalla.  Käytin ohjaimella varustettua ompelujalkaa #10. Ommel upposi väliin aika kivasti ja sininen kantti nousee reunastaan hauskasti ilmaan.  Suosittelen kokeilemaan tätä tapaa.  Tässä ei tarvita käsinompelua lainkaan.

Paperiompelua
Hannele Tilkkkutaiwas-blogista avitti minua ongelmissani aivan uskomattomalla tavalla eli antoi lahjakortin, jonka avulla pääsen katsomaan The Quilt Shown Judy Mathiesonin paperiompelujaksoa ja muitakin ko. kauden jaksoja.  Olen syvästi kiitollinen saamastani avusta ja kommenteista.  Nyt aukesivat monet jumit.  Kuitenkin tilasin vielä Judy Mathiesonin kirjan ja Valori Wellsin kirjan.  Olen tehnyt pari pientä paperiompeluaurinkoa lisää, sellaisia kuin esittelin edellisessä postauksessani.  Niihin tulee samanlaisia kaarevia saumoja kuin juoponpolkuun.  Otan ne mukaan kiltaan torstaina, kun Tilkunviilaaja Tiina demoaa juoponpokujen ompelemista.

Lintuja
Kevät on parasta lintujen bongausaikaa, ne eivät vielä pääse lehtien ja osmankäämien sekaan piiloon. Olen nyt käynyt muutamaan kertaan tarkastelemassa Mätäjoen mutkan vesilintuja.  Siellä on kaikenlaisia, vaikka se ei olekaan maan kuulu lintuparatiisi.  Liejukanoja ei vielä ole näkynyt, mutta aiemmin uimassa näkemäni isokoskelopariskunta lepäili tänäänkin mutkassa olevassa pienessä saaressa. Tukkasotkia oli monta paria, tavallisia sorsia tietysti ja haapanoita todella runsaasti.
Uroshaapana on tavattoman kaunis lintu, tuota naarasta ei juuri sinisorsanaaraasta erota.
Isokoskelopariskunta Mätäjoessa
Tänään kuvasin myös kamerani videointiominaisuudella.  Siinä on paljon opittavaa.


3 kommenttia:

 1. Suloinen sinitintti! Kapea, sininen reuna istuu hyvin, työ on keveän näköinen. Leveämmällä reunuksella olisi ehkä muuttunut turhan raskaaksi.

  VastaaPoista
 2. Kaunis tipilintu ja nuo kantit sopivat loistavasti. Tumma olisikin ollut liian voimakasta noille herkille väreille. Bongasin tänään ihan vaan mustarastaan oikein läheltä. Se meinasti ihan törmätä minuun. Niillä oli jotkut pelit menossa, eikä se huomannut minua.

  VastaaPoista
 3. Sininen sopii hyvin ja reunat ovat kauniit!
  Tällaisten reunojen teko kokeiltavien listalla.
  Hyvää Vappua!

  VastaaPoista