lauantai 20. huhtikuuta 2013

Hidasta edistymistä

Olen saanut aikaan 12 sakaraa kompassiini.  Selvästi huomaa, että olen pitänyt taukoa.  Paperiompelussa kannattaisi pitää yllä teollista työskentelytapaa niin ei syntyisi peilikuvasakaroita ;)  Joo-o, olen onnistunut tekemään kaksi sakaraa, jotka ovat peilikuvia eli paperi on ollut väärin päin.  Paperipohjissa on tosin palojen numerot ja fiksu ihminen tarkastaisi, että numerot ovat paperin päällipuolella.
Neljä sakaraa siis puuttuu ja sitten alkaa vaikeammat työvaiheet eli palat pitää onnistua ompelemaan toisiinsa niin, että syntyy ympyrä.  Olen miettinyt, että tällaiselle tyypille olisi sittenkin parasta koota kaksi sakaraa ja yhdistää ne yhteen kaareen ja sitten tehdä niistä ympyrän neljänneksiä ja siitä edelleen puoliympyrän kautta kokonaiseksi ympyräksi.  Miksi ottaisin turhia riskejä kun tämä on ensimmäien oikea paperiompeluprojektini?

Suru-uutinen
Kiltakaverimme Sirpa Mettänen menehtyi taudin murtamana kaksi viikkoa sitten.  Laina Syyringistä oli kanssani pystyttämässä Sirpan tilkkutöiden näyttelyä muistotilaisuuden pitopaikalle. Apuna meillä oli yksi Sirpan pojista ja Sirpan seurakunnan väkeä.  Saimme mielestäni hyvin työt esille.  Tuula Tampereelta osasi kertoa Sirpan toiveista. Alla näkyvät tärkeimmät työt ovat väljästi, mutta pienempiä töitä oli niin paljon, että ne ripustettiin aika tiheään.
Kuvassa vasemmalta "Isän matka" joka voitti NQT:n pohjoismaisen tilkkutyökilpailun 2012, pöydällä Sirpan viimeinen eli ns. terapiatyö  kielitekniikalla käsinommeltu ja -kirjottu punainen matto, keskellä "Minun sukuni tarina"-kilpailuun osallistunut työ, jossa on Sirpan esi-isien nimet ammatteineen ja kirjottuna esi-isien ammateille tyypilliset työasennot, oikealla "Lauantai-illan huumaa" joka voitti NQT:n tilkkutyökilpailun 2006.

4 kommenttia:

 1. Ihana aurinko, oikeaa valohoitoa!

  Lepää rauhassa Sirpa. Kuten sanotaan valoa kohti mennään.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, että Lainan kanssa ripustitte Sirpalle viimeisen näyttelyn. Hänen mukanaan meni paljon osaamista ja ideoita.

  Aurinkosi on valoisa. Hieno.

  VastaaPoista
 3. Pareiksi minäkin olen sakarat ensin yhdistänyt, sitten parit yhteen jne, kunnes on koossa. Oletko muuten missään törmännyt Judy Mathiesonin kompassitekniikkaan, jossa käytetään freezer-paperia apuna? Mielestäni se on aivan ehdoton helppoudessaan.

  VastaaPoista
 4. Keväisen aurinkoinen työ, tulee aivan hyvälle tuulelle sitä katsoessa!

  Surullinen uutinen!

  VastaaPoista