perjantai 1. maaliskuuta 2013

Tuotepaketti tuli

Tilasin tammikuun lopussa tarjouksesta paketin, jossa oli uusin Quilting Arts TV DVD-setti, Libby Lehmanin DVD ympyröiden ompelemisesta ja kirja nimeltä Sewing Machine Secrets.  Paketti tuli eilen.  Postikuluineen tuli hinnaksi noin 50 euroa.  Olisin kuitenkin jossain vaiheessa tilannut DVD-setit.

Kirja-arvostelu
Kuvittelin saavani jotain huikeaa ompelukoneen hallintaan liittyvää.  Sain manuaalitasoisen selityksen ompelukoneista.  Kirjan tarjoamat salaisuudet ovat tasoa: "Voit irrottaa paininjalan polvinostimen kuljetuksen ajaksi".  Koska kirja kertoo koneista yleensä ei se tarjoa edes oman koneeni manuaalin tarjoamaa selontekoa ompelukoneestani.  Ei kannata hankkia.  Onneksi paketin hinnoittelu oli sellainen, että tämä tuli ilmaiseksi.
Tämän kirjan hankkimisen sijaan kannattaa lukea taas kertaalleen oman ompelukoneen manuaali ja lisätarvikeluettelot läpi.  Olen tehnyt oman koneeni manuaaliin paljon merkintöjä. Siinäkin on puutteita ja olen täydentänyt sitä mm. hakemiston ja koneen muistin käytön osalta.  Jos oman koneen manuaali on hukassa, kannattaa sitä etsiä netistä. Englanninkielisiä manuaaleja on runsaasti saatavilla.  Jos suunnittelet ompelukoneen vaihtoa, etsi kiinnostavien mallien manuaalit netistä ja tutustu niihin.

Libby Lehmanin ympyrät DVD
Uteliasuuttani halusin nähdä, onko ihailemani tilkkutaiteilija saanut ympyröiden ompelemisesta vielä jotain sellaista irti, mitä en ollut itse muuten jo selvittänyt.  Ympyröihin sinänsä ei juuri mullistavia asioita tullut ilmi, mutta tilkkutöiden kokoamiseen liittyvää tietoa tuli.  Lehman opastaa, miten kootaan ja viimeistellään maailmanluokan tilkkutyö.  Hänellä on uusi juttu reunakaitaleen kääntämisessä, juuri mitä kaipasin.  DVD:ssä ei ole tekstitystä, joten sen seuraaminen edellyttää sujuvaa puhtun englanninkielen ymmärtämistä.  DVD:n kesto on n. 1h 10 min.


Quilting Arts TV 1100-sarja
Näihin olen jäänyt koukkuun.  Kaikki sarjat ovat hankittuna. Tässä on taas katsottavaa moneksi tunniksi eli 13  puolen tunnin jaksoa.

Yleensä kun hankin uuden sarjan, katson sen kahteen kertaan läpi.  Myöhemmin katson valikoiden uudelleen tiettyjen tekniikoiden tiimoilta ja kun olen sairaana, lojun sohvalla ja katson vanhoja sarjoja uudelleen.  Aina näistä löytyy unohtuneita teknisiä ratkaisuja.  Näissä levyissä ei ole suomenkielen tekstitystä vaan englanninkielistä puhetta. 

9 varista viimeistely
Reunakantti puuttuu.  Olen hakenut tekniikkaa, jossa ei tarvitsisi ommella käsin kantin reunaa taustapuolelle.  No, tilkkukurssilla Ulla neuvoi yhden tavan, mutta Lehmanin ympyrävideolla on kiinnostavampi tapa.  Jouduin yllättävään tilanteeseen, kun Ulla-ope alkoi vaatia (ei siis ehdotella) työhöni värillistä reunusta ja reunakanttia ja sovitella siihen leveää mustapohjaista reunusta.  Krääk.  Varikset ja tikkaukset ovat työn pääosassa enkä aio pilata sitä millään kehyksillä.  Värien suhteen työ on tarkoituksellisen minimalistinen.  Melkein marssin ulos ovesta. 

Matka maailman ympäri työ
Kohta se on kasassa.  Pidin mietiskelytauon, jospa sittenkin olisin järjestänyt palat useammaksi pienemmäksi matkaksi.  Nyt kuitenkin kokoan sitä niin, että palat kiertävät yhteistä keskustaa.  Tässä työssä on sitten värejä kyllikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti