tiistai 5. maaliskuuta 2013

Pikamatka koottu

Parasta pistää aurikolasit päälle, jotta pikamatkani ei häikäise liikaa. Tuli meinaan - aika värikäs.
Tämä malli on todella nopea.  Täydellinen toteutus kaitaletekniikasta.  Ensin leikataan kaitaleet ja ommellaan vierekkäin putkeen ja sitten leikataan putkesta kaitaleiden levyisiä viipaleita.  Puretaan yksi saumanpätkä aina yhden pykälän verran siirtyen ja ommellaan näin saadut rimpsut yhteen blokiksi.  Tässä on 24 blokkia (6 x 4).  Jokainen blokki on tehty kuudesta kaitaleesta.

Peittopinnan koko on 157 cm x 235 cm.  Tikkaamista en ole vielä miettinyt, koska tällä ei ole vielä kohdetta mihin menisi.  Pelkän peittopinnan säilyttäminen kaapissa vie vähemmän tilaa kuin valmiin vanulla varustetun tikatun peiton.
Jos ajattelet tehdä tällaisen, niin käytä suunnitteluun reilusti aikaa.  Tee malli ruutupaperille värikynillä.  Toteutus on niin nopeaa, että suunnitteluun jää hyvin aikaa.

Piipahdin lauantaina kädentaitomessuilla Vanhassa Satamassa.  Ostin pakkauksen kukkapäisiä nuppineuloja.  Kylläpä siellä oli väkeä ja ilma oli niin paksua että sitä olisi voinut veitsellä leikata.

7 kommenttia:

 1. Ihana! Terveisiä Elimäeltä, kotiin päin ollaan tulossa.

  VastaaPoista
 2. Värikkyys ei haittaa, elämässä ei koskaan ole liikaa väriä;o) Pikamatkasi on IHKU!

  VastaaPoista
 3. Värikäs ja nopea pikamatka! Hauska!
  Tämäkin pitää lisätä pitkälle kokeiltavien listalle.

  VastaaPoista
 4. Ihana työ. Kuinkahan suunnittelu mahtaisi onnistua. Varmaan ompelisin niitä värejä mitä käteen sattuu tulemaan :)

  VastaaPoista
 5. Loistava! Tykkään kovasti, menee "joskus kokeiltavat"-listalle.

  VastaaPoista
 6. Tämä on kyllä niin kiva juttu että. Tuo väritys on aivan loistava ja tarpeeksi tökkivä, ettei ihan tavanomaisuuden piikkiin voida laittaa.

  VastaaPoista
 7. Ihana! Tuommoinen väripläjäys pitäisi jokaisella olla kaapissa. Syksyn pitkinä pimeinä sen voisi tempaista esiin ja ottaa värikylpyjä. Sitten piristyneenä olisi taas paljon iloisempi olla.

  VastaaPoista