perjantai 22. maaliskuuta 2013

Lisää paperiompelua ja nuppupeitto

Ompelin lisää hanhiblokkeja ja nyt niitä on ympyräksi.  Tässä alkaa selvitä paperiompelun hyvät ja huonot puolet.  Olin kuvitellut, että kaarevaan muotoon ommellut "lentävät hanhet" olisi huippuvaikeaa. Todellisuudessa blokkien tekeminen on paljon helpompaa kuin esimerkiksi tilkkukurssilla kuukauden blokiksi annetun perhosmallin, josta emme saaneet selvää mikä on taustaa ja mikä perhosen siipeä.
Tästä eteenpäin homma muuttuu vaikeammaksi, kun blokit pitää liittää toisiinsa niin, että niistä muodostuu täydellinen ympyrä.  Helpotusta tuo se, että tämän voi hahmottaa.  Seuraavaksi pitää käydä keskelle tulevan kompassin kimppuun.  Sitten vasta ompelen hanhet ketjuksi ja poistan paperit taustalta.  Tilkkujen kohdistaminen onnistui mukavasti, kun älysin asettaa blokkitekeleen ompelukoneen näytön eteen. Siitä tulee sen verran valoa, että kankaan reuna erottuu työn läpi. Ympyrän halkaisija on tällä hetkellä n. 55 cm, mutta pienenee kun ompelen yhteen.

Haittapuolena paperiompelussa on siitä syntyvä suunnaton silppumäärä.  Nyt ymmärrän niitä guruja, jotka leikkaavat tilkut kaavan avulla oikean kokoisiksi.  Silloin silppumäärän voi saada pysymään aisoissa.
Tuossa kuvassa ei edes ole kaikki se silppu, mitä tästä hanhirenkaasta syntyi

Keltainen nuppupeitto
Pöydällä lojui yhä matka maailman ympäri työstä jääneitä kaitaleita.  En halua hillota niitä kaapin kätköihin.  Niinpa ompelin niitä taas kuuden kaitaleen blokiksi.  Tällä kertaa blokissa on kahdesti samaa kangasta.  Toimii hienosti tällaisessa yksittäisessä jutussa.  Sopivia kaitaleita ei ollut reunoiksi, joten otin kaapista lisää.  Keltainen perhoskangas ei istunut vaaleanpuna-violetin keskustan ympärille ilman välikaitaletta.  Käytin siihen itsevärjättyä keltaista kangasta ja se rauhoitti tilanteen.
Tuo keltapohjainen perhoskangas taitaa päästä työn taustaksi kun näyttää sopivan nuppupeittoon niin hyvin.

Valoa
Puistossa aivan makuuhuoneitten ikkunan takana on kasvanut iso koivu, jonka juuret menevät talon perustuksiin ja oksat ulottuvat ikkunoihin ja talon katolle.  Kaupunki on aina evännyt pyyntömme kaataa se.  Alkuviikosta tapahtui kummia.  Joku kaatoi puun ja se odottaa maassa ilmeisesti sitä, että puistoon pääsee ajamaan jollain kulkuneuvolla.
Puun kaataminen tarkoittaa sitä, että näen kesäisinkin ommella ilman sähkövaloa. Jippii.

6 kommenttia:

 1. Hanhet näyttävät hyvälle! Yritin kuvasta rinkulan koko arvailla, alustassa lienevät tuumat, joten luulen päässeeni hiukan koosta jyvälle. Nuppupeittosi keltainen välikangas toimii hienosti pintojen välissä. Onnittelut avartuneille näkymille ja valon lisääntymiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Tällä hetkellä ympyrän halkaisija on 55 cm, mutta pienenee kun ompelen blokit yhteen.

   Poista
 2. Taas opin uutta! Onpa kiva nähdä miltä näyttävät valmiina.

  VastaaPoista
 3. Iloisen ja kivan näköisiä lentäviä hanhia. Sopivat hyvin kevääseen, kuten puun kaatokin.

  VastaaPoista
 4. Jeeeeee!!!! Mä tiesin, että sä selätät paperitekniikan, kunhan annat sille mahdollisuuden :-D

  Ihanan näköistä silppua. Tuollaista olen käyttänyt aika paljon viime aikoina, pitääpä laittaa kuva blogiin. Älä vaan heitä pois!!! ;-D

  VastaaPoista