maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kahdet kanttaukset

Ai, että olen ollut aikaansaapa. Tämä on kohta, jossa todella tunnen voivani kehua itseääni.  Kanttasin eilen tähtipeiton ja tänään nuppupeiton.  Varikset odottavat vielä vuoroaan.

Tässä kuvassa tähtipeitto on omassa käyttöympäristössään eli sohvalla torkkupeittona. Kuvasta näkee, että peitto on todellakin kantattu.  Katsoin lauantaina TQS:sta kuinka Margo Clabo ompeli tilkkutyhön kaksivärisen kantin. Toistin yksivärisenä samat temput ja sain kantin päät kohtaamaan siistimmin kuin koskaan aikaisemmin.  Käytin jopa Berninan yläsyöttäjäksi väittämää Walking Footia.  Että on hankala laite, jonka takamötikkä estää näkemästä millaisia pistoja tuli. Pfaffin yläsyöttäjää tuli isosti ikävä.  Pistojen pituudeksi laitoin 3mm, mutta niiden todellinen pituus on millin verran. 

Tänään viimeistelin viime viikolla aloittamani nuppupeiton. Tikkasin siihen kukkia vapaalla konetikkauksella ja kanttasin sen varsin onnistuneesti.  Taas ompelin kantin ensin työn taakse ja sitten ompelin koneella edestä.  Nuppupeitto menee käyttöön eikä kansainväliseen kilpailuun.  Siksi koneella ommeltu kantti on hyvä valinta. 
Peiton kukkaset tikkasin valkoisella Aurifilin puuvillalangalla.  Ne hukkuvat lähes täysin tilkkupintaan.  Reunakaitaleen kiinnittämiseen käytin 0-jalkaa ja ompelu oli huomattavasti helpompaa kuin Walking footia käyttäen.  Tosin vanukin oli ohuempaa.  Kanttauksissa on vielä sen verran opittavaa, että kaitaleiden jatkokohdat tuntuvat minulla sattuvan aina hankaliin paikkoihin kuten kulmiin tai päiden yhdistämiskohdan viereen. 

7 kommenttia:

 1. Pfaff on hyvä . Yläsyöttäjä ehdoton. Mulla on ollut 10 vuotta. Janomella ompelen eniten. Hieno on työsi.

  VastaaPoista
 2. Kulta-sininen peittosi on ihana! Tykkään sen hehkuvista väreistä, joita valkoinen pohja mukavasti tasaa. Kiitos Margon linkistä, käyn katsomassa videopätkän jossain välissä.

  VastaaPoista
 3. Hienoa, valkoisenakin tikkaus näkyy hienosti!

  Onnea kanteista! Upea työ!!

  VastaaPoista
 4. Taitaa olla aploodien paikka, onneksi olkoon upean peiton hienosta reunakaitaleesta. Seuraavat tapaukset menee paikoilleen ihan hujauksessa kun sen nyt osaa.
  Nuppupeitto on söpö.

  VastaaPoista
 5. Hieno tuli tähtipeitosta ja tuo tikkausmystiikka on varmaan onnistunut.

  VastaaPoista