torstai 7. helmikuuta 2013

Puoliksi tikattu

Tätä ei varmaan usko kukaan, mutta Yhdeksän varista -tilkkutyöni on nyt puoliksi tikattu.  Jaottelin työn pinnan taivutettavan viivaimen avulla ensin yhdeksään osaan ja sitten pienempiin osiin.  Tikkasin kaksi vierekkäistä ommelta erottamaan osia toisistaan.  Ja sitten pääsin täyttämään näitä pienempiä alueita erilaisilla vapaan konetikkauksen kuvioilla.
Tikkauslankana on valkoinen Aurifil-puuvillalanka sekä ylä- että alalankana (kiitos Soile).  Se kulkee koneessa ihanasti, joten voin keskittyä tikkauskuvioiden muotoiluun.  Työn koko on noin 90 cm x 90 cm, joten sitä mahtuu pyörittämään kotiompelukoneessa.  Vanuna on puuvillavanu ja kangas on valkoista puuvillakangasta.
Tikkasin varisten ympäriltä kertaalleen valkoisella.  Variksiin ei tule juurikaan tikkausta, koska se peittäisi eri tekniikat, mutta muutaman mustan viivan varmaan ompelen, kun muut tikkaukset on tehty. Klikkaamalla työn kuvaa, näet sen suurempana.
Varikset olen siis tehnyt itseotetun valokuvan mukaan käyttäen erilaisia ompelu- ja maalaustekniikoita.  Ompelutekniikoiden valintaperusteena oli se, että käsinompelua en tee, koska se sattuu niin himputisti.  Täytyy myöntää, että noiden konetikkausten tekeminenkin tuntuu särkynä käsissä aikalailla.

Vetoketjupussukka valmistui

Syksyllä aloittamani vetoketjupussukka on nyt valmis.  En ollut koskaan ennen tehnyt pussukkaa eikä ollut muuta ohjetta kuin mitä open päästä kulloinkin sain neuvoja.  Eilen hän sitten ehti näyttämään ja nuppineulottamaan vetoketjun toisen puolen ja sain sen ommelluksi kasaan.  Tämäkin käsityö lähti syntymään aloittamastani ympyröiden ompelukokeilusta.  Kun etenee yhden tekniikan innottamana on aina odotettavissa, että joku liittyvä tekniikka voi tuottaa vaikeuksia.
Pussukan kangas on ns. jokamiehen lakanakangasta, jota ostin joskus 90-luvulla muistaakseni 10 metriä kerralla.  Pussukan leveys on 33 cm ja korkeus 18 cm.  Vetoketju on pisin kotoa löytynyt vaalea vetoketju. Kaikki mitat ovat siis sattumasta johtuvia ;-)


5 kommenttia:

 1. Vau, näyttääpä hienolta! Kyllä on uskottava, kun näkee kuvan. On tuo varistyö todellakin etenemässä päätökseen. Vau vau! Ja pussukka näyttää mielenkiintoiselta. Miten olet sen mahtanut valmistaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon pussukan Syyrinkiin ensi viikolla. Sitten näet.

   Poista
 2. Tikkaukset näyttävät upeilta, kyllä harjoittelu on tuottanut loistavat tulokset.
  Pinmooreista kyselit: ostin ne aikanaan Rapakonn takaa-nettikaupasta, suomalaisissa kaupoissa en niitä toistaiseksi ole nähnyt, enkä eurooppalaisissakaan. Rapakon takaa Airalta kysäisin, hän kyllä toimittaa haluttaessa. Ota yhteys osoitteeseen info at rapakontakaa.comin kautta.

  VastaaPoista
 3. Huisin hienolta näyttää sekä peite, että pussukka!

  VastaaPoista
 4. Olen seurannut varispoikueesi kuoriutumista ja valmis työ on upea. Tikkaukset täydellisiä. Minulla ei riittäisi kärsivällisyys vastaavanlaiseen. Joten ihan turha tuntea mitään piikkiä palleassa. Minä olen sellainen just ja heti-tyyppi, joka korvaa laadun määrällä.

  VastaaPoista