sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Matka maailman ympäri -blokit valmiina

Nyt on valmiina 24 blokkia eli 4 x 6 kpl matka maailman ympäri (scrappy trip around the world) peittoon.  Kahta samanlaista blokkia ei ole.  Malli on helppo ja nopea.  Viikossa syntyivät kaikki blokit. Tätä oli melko hauska tehdä, mutta ei tämä varisteluille pärjää eikä vapaalle konetikkaukselle.  Tavoitteenani oli pienentää kirjavien kankaiden määrää kaapissani.
Palat ovat nuppineuloilla kiinni design-seinässäni eli ko. tarkoituksessa seinälle kiinniteytstä verhotangosta roikkuvassa flanellikankaassa.  En päässyt kuvaamaan suoraan edestä.  Valokuva paljastaa, että palat tarvitsevat vielä jonkin verran järjestelyä ennen yhteen ompelua.  Blokkien koko on n. 15" eli n. 39 cm. Peiton kooksi tulee siis noin 155 cm x 250 cm.  Mitään reunusta ei siis tarvita.

Ei näiden kankaiden käyttäminen vielä vapauttanut juurikaan tilaa kangaskaappiin :(  Nyt olen ehdottomasti päättänyt, että kirjavien kankaiden ostaminen on täydellisesti ohi minun kohdallani.  On paljon hauskempaa tehdä itse kuviot omista aiheista yksiväriselle pohjalle, kuin pusata kirjavista kankaista.

Silityslaudan päällinen
Edellinen silityslaudan päällinen oli knafti eikä tahtonut pysyä paikoillaan.  Niinpä menin kauppaan ostamaan uutta isompaa päällistä.  Hopeanharmaat päälliset olivat liian pieniä lautaani ja jouduin valitsemaan kuviollisen.  Voisiko joku selittää, miksi silityslaudan päälliset ovat järkyn kirjavia? Jos silityslaudan tarkoituksena on olla sisustuselementti, pitäisi sen jotenkin sopia muuhun sisustukseen.  Yleensä lauta on kaapissa ja usein hyvin pitkäänkin, joten kuviot menevät täysin hukkaan. Vaaleista ja ohuehkoista kankaista näkyy silityslaudan kuvio läpi.  Mietin monesti, onko tilkkukangas vielä kostea, kun näyttää tummalta ja siirtäessäni kangasta huomasin, että laudan päällinenhän siellä kummittelee.
Tämä oli parempi vaihtoehto, toisessa vaihtoehdossa oli tuijottavia naamoja.  Muuten tämän päällä on kiva silittää.  Pehmusteena oleva huopa antaa mukavamman tunnun.

6 kommenttia:

 1. Kivan näköistä olet tekemässä. Eipä tuohon todellakaan paljon kankaita katoa.
  Ihan siedettävän näköinen tuo silityslauta harmaaseen verrattuna.

  VastaaPoista
 2. Samaa silityslaudan päällysasiaa olen täällä joskus pähkäillyt, vastausta en ole keksinyt:)

  VastaaPoista
 3. Olen myös ihmetellyt samaa asiaa, kun viimeksi uusin silitysrautani päällistä.
  Tulee kivan näköistä tilkkupintaa.

  VastaaPoista
 4. Minäkin ostin äskettäin uuden silitysraudan päällisen. Se on kamalan näköinen keltaisen kirjava, mutta ainoa joka oli tarpeeksi iso Kamalinta siinä on vaahtomuovisisus, joka on muutaman käytön jälkeen venynyt vekille ja venyy joka käytöllä lisää. Mistähän saisi "hopeakankaisen" tarpeeksi ison päällisen? Pitääkö ostaa koko lauta.
  Mata

  VastaaPoista
 5. Maailmanympärimatkasi on tosi iloinen. Kiitos kommenteistasi reunustuskaani, muhittelen ideoita tämän viikon hiihtoladulla. Samanlaisia laudanpäällisongelmia täälläkin...

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva tuosta peitosta tulee. Tosi maailmanympärimatka. Juuri tuota silitysalustojen kirjavuutta ihmettelin minäkin, kun ostin uuden.

  VastaaPoista