perjantai 8. helmikuuta 2013

Kokonaan tikattu

Yhdeksän varista saivat nyt viimeisetkin koristetikkaukset. Tässähän ei enää ole kyse tikkauksista, jotka pitävät vanun paikoillaan vaan koristetikkauksesta.
Olen selannut koko joukon kirjoja, videoita ja nettisivuja löytääkseni erilaisen vaikutelman antavia tikkaustyylejä.  Valitsin vain sellaisia, joista syntyi vaihteleva pintakuvio.  Varikset ovat tämän työn lähtökohta enkä siksi käyttänyt selkeästi esittäviä tikkausmalleja.  Tikkaukset menivät aika överksi eikä moni katsoja ymmärrä, että ne on tehty täysin käsin ohjaamalla. Yksi katsoja ihasteli, kuinka kauniita ommelmalleja koneestani löytyykään :(

Sumutin työhön vettä ja siniset vesiliukoiset merkkaukset näyttivät häviävän.  Täytyy vielä tarkistaa, kun pinta kuivaa.  Tikkauksen valmistuttua huomasin tumman langanpätkän tikkauksen ja vanun välissä.  Nyt täytyy miettiä pari päivää, mikä olisi paras konsti saada langanpätä pois. Hivuttaudunko siihen edestä vai takaa vai sivusta irrottamalla vähän sen vieressä olevaa applikoitua varista ja tekemällä reiän sen alle ja koukkimalla pitsinvirkkuukoukulla ja sitten ompelemalla paikka piiloon.

Reunakaitaleet ja nimilappu puuttuvat.  Nimilappu olisi tietysti pitänyt tehdä etukäteen ja tikata kiinni samalla, kun tikkasin työtä, mutta taaskaan ei niin käynyt.  Seuraava työ kannattaisi ilmeisesti aloittaa nimilapusta, jotta se olisi ajoissa valmist.

Tässä tämä aherrus nyt sitten on.  Ensimmäinen varis (keskellä) syntyi kesäkuun 2012 alussa inspiraatiosta tehdä jotain vapaalla konekirjonnalla ja sitten lähdin tekemään samasta tyypistä usealla eri tekniikalla. Kaksi kokeilua epäonnistui, mutta silti toisen tulos pääsi mukaan (alarivi keskellä).

13 kommenttia:

 1. Ihastellen katselen aikaansaannostasi, on kyllä upeat tikkauset!

  VastaaPoista
 2. Kun tavataan seuraavan kerran, saat lainata mun minimini virkkauskoukkua, jolla vetää tummat langat leikiten pintojen välistä.

  VastaaPoista
 3. Upea varistyö, oli kiva seurata sen valmistumista. Pinnan jako aaltomaisin linjoin on hieno idea.

  Mitä seuraavaksi?

  T:helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se paper piecing varis täytyy vielä saada aikaan. Tähtipeitto odottaa reunuksia ja tikkaamista. Mutta variksien kaltaista näytelmää on vaikea keksiä, sehän lähti kehkeytymään ilman suunnitelmaa.

   Poista
 4. Taustan erilaiset tikkauskuviot sopivat hyvin erilaisten variksien kanssa. Siitä tuli upea työ!!!

  VastaaPoista
 5. Hieno on! Mihin asettelet tämän esille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyringin seuraavaan näyttelyyn tietysti laitan tämän esille.

   Poista
 6. Olen variksiasi ihastellut alusta asti, ja aina vain paranee kun työsi etenee. Tikkaukset ovat kauniisti taustalla eivätkä vie liikaa huomiota linnuilta. Onnistunut kokonaisuus!

  VastaaPoista
 7. Hieno, pakko myöntää että tätä lajia mä en osaa ja tikattavaa (vähän harvempaa) kyllä itseltäkin löytyisi.
  Kiva nähdä työ valmiina kiltaillassa!

  VastaaPoista
 8. Työn aihe jo sinänsä työläs toteuttaa ja tikkaukset noudattavat samaa linjaa, niin ei voi kun ihailla ja kumartaa! Olet tehnyt paljon työtä tämän eteen, mutta työsi on aivan ihana, olisi kiva joskus nähdä livenä!

  VastaaPoista
 9. Tämä työ on kyllä niin kaunis ja persoonallinen. Olen mielenkiinnolla seurannut sen valmistumista. Onnittelen!

  VastaaPoista