lauantai 2. helmikuuta 2013

Edistymistä havaittavissa

Vein viikolla työväenopistoon mukanani yhdeksän varista työni tarkoituksena koota sen kerrokset isolla pöydällä. Valitettavasti toinen tilkkuilija oli jo levittänyt oman työnsä siihen ja piti koko kurssin ajan pöytää varattuna.  Vähän kirveli, kun en mitenkään halunnut levittää valkoista työtä lattialle. Kotona ei ole tarpeeksi isoa pöytää. Tänään sitten keksin kokeilla asettaa silityslaudan tyttären huoneen työpöydän jatkoksi. Ja kas, lauta asettui juuri oikean korkuiseksi ja sain riittävän työtilan eikä tarvinnut kyyristellä lattialle.
Kerrokset on nyt koottu hakaneuloilla ja sitten tarvitaan aimo annos rohkeutta alkaa tikata työtä.

Tikkaamista olen harjoitelut taas monella harjoitustilkulla.  Kukkuloista tuli ihan kivoja.
 Kiekuroiden tikkaaminen ei tuntunut hyvältä, joten vaihdoin paisley-kuvioon.
 Lehtien tikkaaminen on oikein kivaa.
 Teräväkärkinen stippling näyttää tältä. Ei pöhkömpää.
Huomasin, että tein aikaisempaa pulleampia tikkauksia. Vilkaisu ylälangan kireyteen kertoi syyn. Näissä tilkuissa oli ylälanka aika kireänä eli 5:n kohdalla. Oikeastaan tykkään kovasti tästä vaikutelmasta.

Kun en opistolla päässyt kokoamaan varistyötä, niin ompelin kokeeksi opettajan neuvomia kolmiuloitteisia paloja.  Näitä olen pitkään halunnut osata tehdä ja nyt juju selvisi.  Ei todellakaan monimutkaista, mutta seuraavalla kerralla taidan merkata vajaat saumat, jotta niistä tulee varmasti saman mittaisia.  Nyt työ vetää vähän (=selvästi).
Taas on ongelmana, mitä tästä tekisi.  Vai jättäisinkö sittenkin ihan mallitilkuksi, että voin tarkastella, kun joskus tulevaisuudessa käytän tätä tekniikkaa johonkin varsinaiseen työhön.

7 kommenttia:

 1. Innostavia tikkausmalleja!
  Itse en ole uskaltautunut koskaan kokeilemaan suoraa tikkausta kummempaa - taidan olla vähän suoraviivainen... ;o)

  VastaaPoista
 2. Ihania tikkauksia olet taas aikaansaanut. Joskus olen itsekin ollut ongelmissa noiden kerrosten yhdistämisessä koska kotona ei ole sopivia tiloja kankaiden levitykseen. Kirppari/tuuletustankoa olen silloin viritellyt taloyhtiön kuivatushuoneeseen ja siinä neulannut kankaat yhteen.

  VastaaPoista
 3. Tuosta Varis-työstä tulee hieno! Ja tikkaukset näyttävät tosi hyviltä.

  Ps. Kankaat ovat olleet ahkerassa käytössä. Muistan aina sinua niistä ommellessani :-)

  VastaaPoista
 4. Ihana nähdä variksia pitkästä aikaa! Tikkauskokeilusi ovat niin hienoja, ettet harjoittelua enää tarvitse.

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniita ja hyvin tehtyjä tikkauksia. Voiko todella tikata kotona omalla koneella koko variskuvan? Siis niin, että kuvio säilyy samanlaisena koko työn läpi. Siitä tulee hieno. Näyttää maallikosta ihan kamalan vaikealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jakanut työn kaarevilla viivoilla osiin. Eri osiin tulee erilaiset tikkauskuviot. Saman kuvion tikkaaminen laidasta laitaan olisi aika tylsää. Koska kukin varis on tehty eri tekniikalla, niin on loogista tehdä tikkauksetkin eri tikkausmalleilla. Noin puolet työstä on jo tikattu.

   Poista
 6. Hei Kvilttaaja!
  Oi miten ihana lintutyö! Todella hienoja tikkaukset. Pitäisi itsekin kokeilla hieman erilaisia. :)
  t. Ulla

  VastaaPoista