sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kirja-arvostelu

Sain keskiviikkona tilaamani Angela Waltersin tikkauskirjat. Ne käsittelevät modernien tilkkutöiden vapaalla konetikkauksella tehtäviä tikkauksia.  Molemmissa kirjoissa on myös ohjeita modernien tilkkupeittojen tekemiseen.
Kirjoissa on erittäin selkeät ohjeet ja hyvät kuvat. Taitto on kaunis ja ilmava.  Tekstikoko on reilun suurta.  Sivuille ei ole ahdettu liikaa asiaa.  Suoraa vastausta siihen, miten minun kannattaa jaotella Yhdeksän varista työni pinta eri alueisiin tikkaamista varten kirjat eivät tietenkään voi antaa, mutta erittäin paljon niistä lähtee irti palastelun pohtimiseen.

Kirjoittaja on tikkaamisen ammattilainen ja hän tikkaa suurella long arm-koneella.  Useimmat vinkit sopivat kuitenkin myös kotikoneella tikkaamiseen.  Valokuvista selviää hyvin, miten vierekkäin sijoitetut eri kuvioilla tikatut osat toimivat keskenään.

Nämä kirjat sopivat modernien tilkkutöiden ja vapaan konetikkauksen harrastajille.  Niissä on osittain samoja asioita, mutta kuitenkin ne ovat kaksi itsenäistä kirjaa.  Minulle ne ainakin sopivat erinomaisesti.   On mahdotonta sanoa, kumpi kirja kannattaa ostaa, jos voi ostaa vain yhden.

Viuhkapaloista tehtävä kassi
Työväenopiston projektini edistyy.  Olen leikannut kankaat ja ommellut osan ympyröistä. Vaihdoin mustan taustakankaan paksummaksi ja mustemmaksi.  Nyt ei tarvitse pelätä, että sen läpi kuultaa.  Valitettavasti tämä kangas on aavistuksen verran liukasta. Liukkauden vuoksi olen joutunut purkamaan parista palasta keskiympyrät ja ompelemaan ne uudelleen.  Kun kangas ei kulkenut toivotulla tavalla, tuli pistoista kamalan pieniä. Niiden ratkomisessa piti vain olla malttia eli katkaista pistoja työn takaa muutaman piston välein. Jos pistot olivat liian pieniä niin siirtyä toiseen kohtaan.  Jotenkin kummallisesti pistojen katkaiseminen löysentää noita pieniä pistoja ja vähän ajan kuluttua niiden purkaminen onnistui helpommin.  Seuraavalla tunnilla olisi tarkoitus koota kassi, joten tässä täytyy ahertaa blokkien kanssa oikein reilusti, että en jää jälkeen tämänkin työn kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kirja-arvostelusta! Onneksi olen saanut myös selailla näitä, olivat kiinnostavan oloiset kirjat. Toivelistalle menevät.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kirja-arvostelusta. Laitetaanpa listalle.

    VastaaPoista