maanantai 26. marraskuuta 2012

Toisetkin mukinaluset

Glögimukien alle sopiva toinen mukinalussetti valmistui.  Näitä pieniä juttuja ommellessa tulee ihana tunne siitä, että jotain todellakin valmistuu.  Kun lisäksi onnistuin kuluttamaan pari vajaata lankarullaa loppuun ja sain tyhjennetyksi vajaita alalankapuolia, tuli todella tunne että "hei olen ihan oikeasti tehnyt jotain".
Tikkaamisen sijasta kirjoin koruommelta ympyröiksi.  Tikkauslankana oli pätkävärjätty no 30 tikkauslanka, joka vaaleudellaan tuo lisävaloa melko tummiin alustoihin.  On todella rentouttavaa istua koneen ääressä ja antaa sen ommella koruompeleita ympyröiksi.  Työ ei karkaa mihinkään, kun se on kiinni ympyräharpin piikissä, se pyörii itsekseen piikin ympärillä ja siistiä jälkeä tulee.  Alalankana käytin ecrun väristä puuvillalankaa ja yllätyksekseni etupuolella ei näy häivähdystäkään alalangasta eikä taustapuolellakaan ylälangasta.

Ommellessa olin taas kertaalleen kiitollinen koneeni polkimen ominaisuuksista. Kun polkaisen kevyesti polkimen etuosaa, nousee tai laskee neula sen mukaan kummassa asennossa se oli. Ei tarvitse enää pyörittää koneen pyörää neulan asennon vaihtamiseksi.  Juuri kääntävät ja pyörittävät liikkeet ärsyttävät eniten oikean käden jännetuppea.  Aluksi tuskailin, kun poljin käyttäytyi omituisesti. Sitten äkkäsin, että neulan nostaminen ja laskeminen kevyellä painalluksella on todella hieno juttu ja nyt kaipaan tuota ominaisuutta Työväenopistonkin koneista.

Nyt pitäisi käydä tonttuja ompelemaan.  Keskeneräiset suuremmat työt saavat edelleen odottaa. 
6 kommenttia:

 1. Oikein on kivoja alustoja. Voisi tehdä vaikka myyjäisiinkin.

  VastaaPoista
 2. Todella kiva tikkaus näissä! Ompelitko kuitenkin yhden ompeleen reunan ympäri vai miten suljit kääntöaukon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelin reunan ympäri sinisellä langalla, joka ei taustasta juuri erotu. Kääntöaukko meni sillä ompeleella kiinni.

   Poista
 3. Hienot ja tyylikkäät eikä niin osoittelevasti jouluiset.

  VastaaPoista
 4. Kauniita alustoja. Hyvin toisiinsa sopivat kankaat ja kiva tuo ympyrätikkaus.

  VastaaPoista
 5. Kauniit lasinaluset ja tikkaus todella sopiva näihin.

  VastaaPoista