sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Renkaita koneella

Kaappien siivouksen yhteydessä tuli vastaan oranssikeltainen työ, jonka olen ommellut kokonaan pienistä kolmioista. Kolmioista muodostuu neliöitä. Työ sai jäädä lepäämään siksi, että se tarvitsee ehdottomasti jotain pyöreää.

Eilen kaivoin aiemnin tänä vuonna  hankkimani ompelukoneen harpin esille ja aloin kokeilla sillä.  Kun valitsee sopivan kuvio-ompeleen niin syntyy kivan näköistä jälkeä.
Mallitilkku on pesemätöntä jokamiehen lakanakangasta.  Silitin kankaan taakse tukikangasta, joka on näköjään vähän liian ohutta tähän tekniikkaan.  En käyttänyt ompelukehikkoa, koska käyttämäni jokamiehen lakanakangas ei suostu siliämään kovinkaan hyvin ja kehikosta jää aina jälkiä.  Ainakin nämä laakapistoihin perustuvat kuvio-ompeleet näyttävät niin hyviltä, että varmaan käytän näitä varsinaisen työn koristelemiseen.

Harppi on siis työn takana ja ompelukoneen jalkana on edestä avoin kirjontajalka.  Ompelulankoina käytin varsin sekalaista sortimenttia eli äidiltä perimiäni rullanloppuja.  Langoissa oli yllättävän kaunis kiilto vaikka eivät olleet kirjontalankoja.  Langankireys oli todella löysällä, jotta alalanka ei näkyisi päällipuolelle.  Tilkkupintaa näin kirjottaessa, tulee työn taakse sekä vanu että taustakangas, eivätkä tilkkupoliisit pääse näkemään kirjonnan taustapuolta ollenkaan. Ylälankaa saa siis mennä taustalle tässä tapauksessa.

6 kommenttia:

 1. Harppi on kiva lisälaite, sillä saa kauniita ympyröitä. Itse laitoin taakse kirjontatukikankaan, ja sen kanssa sain siistiä jälkeä.

  VastaaPoista
 2. Hienot rinkulat! Mutta en kyllä ymmärrä, missä kohtaa harppi on.

  Koneessasi on lisälaite, mutta luuletko, että ympyrän voisi toteuttaa muutoin, ilman lisälaitetta?

  VastaaPoista
 3. Haskoja rinkuloita, kerrassaan ihana.

  VastaaPoista
 4. Rinkulasi ovat kivanväriset.

  Mullakin on joku rinkulalisäelin tossa Paffissani, täytys varmaan tehdä silläkin rinkuloita jollekin liian isokuvioiselle kankaalle. Sais vähän noita vajaita lankarullia siinä samalla tyhjäksi.

  VastaaPoista
 5. Ihanan retroja! Olen myös kiinnostunut tuosta käytännön toteutuksesta - harppi??? hmmm? Onko se joku "kisko", jota pitkin avoin jalka kulkee? Kiinnittyykö ommeltava kangas tuohon harppiin jotenkin?

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniita ympyröitä ja ihanan värisiäkin vielä. Mielenkiintoinen lisäosa.

  VastaaPoista