tiistai 16. lokakuuta 2012

Syyssiivousta

Viikonvaihteessa karsin liinavaatteita ja järjestin kangasvarastoani.  Osa kangasvarastostani on liinavaatekomeron alimmissa kerroksissa. Tänään kävin askartelukaappini kimppuun.  Kaapissa on pääsääntöisesti askarteluvälineitä ja papereitä, mutta sieltä löytyi myös muuta. Yleensä heitän tilkkutöistä syntyvät leikkuujätteet välittömästi roskakoriin. Yksi sokea kohta on kuitenkin ollut: Valmistuneiden töiden ylimääräiset blokit ja blokkeja varten leikatut palat ovat jääneet askartelukaapin ylähyllylle muovirasioissa.  Nyt meni roskakoriin iso joukko pieniä paloja.
Tämänkin meren aallot peiton valmistamisessa syntyneitä paloja löytyi siististi rasiasta. Peitto valmistui vuonna 1995.  Ei siis ihan kahtakymmentä vuotta kerennyt kulua ennen kuin siivousinto ulottui hyvin säilyneisiin paloihin. Sanoin hyvästit myös monille muille saman aikakauden ylijäämäpaloille.  Hyvästelin myös joukon tikkausharjoituksia.  Vähän kirveli, mutta en halua jäädä niidenkään vangiksi.

Mitenköhän kaappini pursuisivat yli, jos en heittäisi silppuja pois työn edetessä. Nyt täytyy vaan olla entistä ankarampi, jos/kun saan seuraavan työn valmiiksi.

Jotkut muut osaavat hyödyntää ilmaiseksi saamiaan kankaita.  Keräsin kangaskaapista pois vietäväksi sellaisia kankaita, joita en ole itse ostanut.  Vuosien säilytyskään ei ole tehnyt niistä mieleisiäni. Lisäksi poistettavien pussiin päätyi joukko puuvillana ostamiani kankaita, joiden loimet ja kuteet kuitenkin käyttäytyvät epäpuuvillamaisesti.  Pussin sisältö päättynee Työväenopiston käsityöluokan laariin ellen sitä ennen intoudu viemään niitä kierrätyskeskukseen.  Työviksellä joku voi sitten piilottaa niitä tilkkutyönsä sisäkerroksiin - toivon.


9 kommenttia:

 1. LOL. Mulla vain kaksi rasiaa (lue konttia)epämäätäisiä kankaita. Muut kaikki tuikitarpeellisia ja kuranntia tavaraa.

  VastaaPoista
 2. Voi kun osaisi tehdä tuo saman siivouksen. Pieniä kankaanjämiä on laatikoissa ja harvemmin niitä tulee käytetyksi. Kuitenkin niitä tulee säilytettyä "jos joskus" tarvitsee.

  VastaaPoista
 3. Oooo, ihan sydämestä ottaa lukea tälläistä ;-D Minä voisin vaikka ostaa kangaspalat, jos ne ovat isompia kuin sentti kertaa sentti. Eli seuraavalla siivouskerralla ottanette ystävällisesti yhtetyttä allekirjoittaneeseen :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan viestiä, kun seuraavat poistettavat tulevat vastaan. Se voi tulla yllättävän nopeastikin.

   Poista
  2. Ja vielä tännekkin, hurrrjan iso KIITOS :-D

   Ps. Unohdin eilen kehua tuota peittoa, se on todella kaunis.

   Poista
 4. Olipa kauniita juttuja - ihan alusta asti, vaikka sinnikäs lintujen kehittely olikin mielenkiintoisinta! Itse en tee tilkkutöitä muuten kuin pussukan tai kassin verran enkä osaa tehdä noita hienoja tikkauksia, vaikka koneeni näkyy olevan sama. Ehkä pitäisi harjoitella. Kiitos kirjoituksistasi t. LeenaA

  VastaaPoista
 5. Heippa. Olen nyt tilannut sen trapunto kirjan. Tai oikeasti 3 kirjaa. Kirjoitit että olet suomentanut kirjan juttuja olisko mulla mahdolliduus saada kopio.???? Kirjoitellaan sähköpostissa. Laitan sulle sinne puhelin numeronikin..

  VastaaPoista
 6. Kaivelin jämäpalojani ja jokaisesta palasta otin 5x5 cm neliön. Nyt pöydällä jo n.70 neliötä. Seuraavaksi otan jokaisesta varaston kankaasta vastaavan palan. Sitten leikkimään värisommitelmalla, katsotaan mitä siitä tule. Yritän aina keksiä mitä jämäpaloista tekisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeintä on ilon ja tyydytyksen saaminen tekemisestään. Minulle tuotti nyt eniten iloa se, että hankkiuduin eroon sellaisista kankaista, joiden vangiksi en halunnut jäädä ja kaappiin tuli tilaa. Saahan sitä heittää päivän hesarinkin pois, vaikka ei ole kaikkia juttuja lukenut.

   Poista