sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Yhdeksän varista

Kokosin vihdoin kesällä tekemäni yhdeksän variskuvaa yhteen.  Päädyin siihen, että en laita palojen väliin kaitaleita.  Koska nämä varikset syntyivät evoluution kautta eivätkä suunnitelmallisesti, oli yhteensovittamisessa pohdittavaa. Mutta  näyttävät aika sopuisilta yhdessä.  Kunkin palan koko oli 30 cm x 30 cm ennen yhdistämistä.
Kaikki varikset on toteutettu eri tekniikalla.  Tavoitteenani oli löytää kuvien tuottamiseen kivoja tekniikoita, joilla pystyn myöhemmin tekemään minkä tahansa kuvan. Kohteena oli Seurasaaren sillalla valokuvaamani varis, josta työstin kuvankäsittelyohjelmalla taustattoman version, joka mahtui tulostumaan A4-arkille.   Variksia tehdessäni piirtelin sen moneen kertaan pergamiinille kunkin tekniikan vaatimien kaavojen tai sabloonien aikaansaamiseksi.

Tekniikat
1. Ylärivi vasemmalta
1.1. Trapunto + maalasin akryylivärein
1.2. Risareuna-applikaatio ilman tukimateriaalia. Reunat ompelin suoralla ompeleella.
1.3. Vapaata konekirjontaa käyttäen neulan silmässä kahta erisävyistä lankaa kerrallaan. Tikkinä käytin siksakia
2. Keskirivi vasemmalta
2.1.  Maalasin Paintstikeillä tekemieni freezerpaper-sabluunojen avulla
2.2. Vapaata konekirjontaa suorin pistoin yhdellä ompelulangalla. Taustalla silitettäävä tukimateriaali
2.3. Liimaharsoapplikaatio
3. Alarivi vasemmalta
3.1. Tilkkutyönä, palastelin ensin piirroksen niin että voin ommella suoria saumoja ja leikkasin jokaisen palan kaavan freezer paperista ja kiinnitin silittämällä kankaan taakse leikkaamisen ompelun ajaksi.
3.2 Piilopistoin koneella ommeltu applikointi.  Paperikaava haittasi saumanvarojen kääntämistä nokan kohdalla ja niinpä siitä tuli turhan massiivinen.
3.3. Alikeompelu. Kankaita kolmessa kerroksessa. Ompelun jälkeen leikkasin ylimääräiset kankaat pois.

Työstä jäi pois tyllille tekemäni konekirjottu varis. En keksinyt miten yhdistäisin läpinäkyvän työn muihin, kun niihin tulee taustalle vanu ja taustakangas ja pinnalle vapaata konekirjontaa.

Jos haluat yrittää vastaavaa, niin leikkaa ensin riittävä määrä (vaikka 20) riittävän isoja tilkkuja. Merkitse apupiirustuksiisi ja tilkkujen reunoihin kohdistusmerkit, jotta saat kohteet asettumaan samaan kulmaan kaikissa paloissa.  Leikkaa pyöröleikkurilla ja viivaimella, älä saksilla.  Leikkasin itse lisää paloja saksilla sitä mukaa, kun variksia syntyi.  Kaltevuuskulmaan kiinnitin huomiota vasta sitten, kun olin tehnyt variksen ;D. 

Paperitekniikalla variksen tekeminen ei luonnistunut minulta.  Tiedän siis tekniikan olemassaolon, mutta en oikeastaan tarvinnut sitä, koska töiden kokoaminen 3 x 3 varista muotoon tuntui hyvältä ajatukselta.10 kommenttia:

 1. Tästähän tuli varsin varismainen juttu, alariviltä taitaa puuttua 3.1. tiedot, ainakin minusta näyttää siltä. Jännä nähdä tämä joskus livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjasin virheet kohdassa 3. Kuten ompeluksiini saan niitä mahtumaan myös teksteihini useita ;D

   Poista
 2. Kivan näköisiä, hauska kokeilu ja myös muut ovat oppineet siinä sivussa näitä tekniikoita ja niiden tekemiseen liittyviä ongelmia.Olet niin kivasti selostanut tekemisisiäsi näiden varisten kanssa.

  VastaaPoista
 3. Tätä minä olen odottanut! Minulla ei vain ole riittävästi sanoja, tykkään variksistasi niin kovasti. Jos varikset olisivat minun, miettisin tosi tarkkaan jatkon, koska ne ovat todella tyylikkäitä ihan tuollaisinakin. Onnittelut hienosta kokoelmasta!

  VastaaPoista
 4. Onpa ihana nähdä kaikki varikset yhdessä. Lopputulos näyttää upealta!

  VastaaPoista
 5. Siis voi juku, aivan mielettömän hieno!

  VastaaPoista
 6. Tyylikäs ja mielenkiintoinen kokonaisuus.

  VastaaPoista
 7. Tämä on HUIPPUHIENO! Yksinkertaisen tyylikäs.

  VastaaPoista
 8. Aivan mielettömän hieno!

  Varikset on minun lemppareita muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouduit näemmä yrittämään useampaan kertaan, kun alkuperäinen postaus on jo sen verran vanha. Kiitoksia mieltä lämmittävästä kommentista.

   Poista