maanantai 24. syyskuuta 2012

Piilohanhi

Koska eilen tekemäni blokin nimessä on hanhi (hanhilampi), kaivoin kaapista voipaperille tekemäni hanhipiirroksen, jota olin käyttänyt keväällä liimaharsotyössä ja ompelin sen mukaan nuppupeittoon hanhen ääriviivat.  Valitsemani lanka on aika vaalea ja hanhesta tuli piilohanhi. Koneella vapaasti kirjominen ja tikkaaminen on sitten kivaa. Ai että nautin tämän tikkaamisesta.
Hanhen olen piirtänyt ottamastani valokuvasta. Nämä cityhanhet ovat aivan verrattomia valokuvamalleja.  Ne eivät lähde karkuun vaan jäävät tuijottamaan kuvaajaa.  Taustan täytin vapaalla konetikkauksella sydämin.  Reunakaitaleet syntynevät huomenna.  Yö on aikaa miettiä, miten teen kaitaleet.  En saa edes noita kahta vihreää kangasta yhdistämällä riittävästi virheää kaitaletta.  Vaihtoehdoiksi jää siis käyttää pohjan valkoista tai ottaa vihreiden lisäksi paria saman värimaailman kangasta tai kokonaan muuta. Jotenkin houkuttaisi käyttää vihreät niin, että jäljelle ei jäisi pienintäkään palaa niitä.

Luin netistä nuppupeittojen ohjeen ja tein sen mukaan. Hanhen pään tikkaukset tuntuvat kuitenkin taustapuolella sen verran karheilta, että jos joskus teen toisen nuppupeiton, teen sen pussiin niin, että taustaflanellin läpi ei tule tikkauksia.  Laitoin sittenkin tähän ohuen poluesterivanun 60 g/m2. Se antaa tikkauksille vähän ilmettä.  Ilman reunakaitaleita nuppupeitolla on kokoa 45 cm x 45 cm.  Lidlin 50 metrin puolalla oleva tikkauslanka riitti juuri ja juuri, kun käytin sitä pelkästään ylälankana. Langassa on kaunis kiilto ja se toimii oikein hyvin tällaisessa koristetikkauksessa.

Työstä puutttuu vielä signeerauskin. Pitäisiköhän se signeerata nimikirjaimin vai laittaisinko blogini nimen? 

4 kommenttia:

 1. (Kateellisena) ihailee hienoja tikkauksia... :-)

  VastaaPoista
 2. Tosiaan, kivat tikkaukset! Laita vireän kanssa jotain muuta väriä kaitaleisiin, satunnaisesti vaihtuvasti. Nouki vaikka kuvioista väri, tai ota mukaan ensimmäinen, joka osuu käteen.

  VastaaPoista
 3. Tulipa kiva ja laita vaan nimikirjaimet. Reunuksiin samat ohjeet kuin Tilkunviilaajalla.

  VastaaPoista
 4. Hauska työ kokonaisuutena. Reunuksiin voisin yrittää löytää tuota toisessa kankaassa olevaa lilahtavaa väriä.

  VastaaPoista