keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Ikkunan tekoa

Työväenopiston kurssilla opettaja kehotti tekemään applikointia käyttäen mustaa ompelulankaa.  Hän tarkoitti, että ommellaan käsin pitkillä pistoilla.  Oikea käteni on eri mieltä käsin ompelemisesta ja niinpä tein koneella.
Ikkunan malli on Puu-Käpylässä ottamastani valokuvasta. Työ näyttää vähän vaisulta tässä vaiheessa. Jätin tarkoituksella oikeaan laitaan tilaa, johon voin lisätä jotain.  Täytyy nyt pari päivää tuijotella työtä, sitten varmasti tulee jotain toteuttamiskelpoista mieleen.  En usko, että olisin ihan kohta lähtenyt omasta aloitteestani kokeilemaan tätä mustalla tikkaamista.  Se on hauskan näköistä, vähän sarjakuvamaista.  Paloissa on taustalla liimaharsoa ja ne on leikattu pellavasta ja jätetty risareunaisiksi.  Työstä tulee A4-kokoinen.

On aika outoa käydä kurssilla, jossa toteutetaan koko vuoden opettajan ajatuksia.  Ulla tosin on myös valmis siihen, että kurssilla yksi jos toinen tekee välillä omia projektejaan.  Tänään yksi halusi tehdä paper piecingillä hevosen kuvan.  Siinä sitten katseltiin miten paperpiecing oikein menee.  Tosin vain erittäin yksinkertaisella aloitusmallilla.  Ehkäpä opin kurssin aikana hallitsemaan tuon tekniikan ja ajattelemaan työn taustan kautta.  Olen tunnustanut Ullalle, että paperpiecingin kohdalla minulla on musta aukko.  Yli 20 vuotta olen tehnyt tilkkutöitä ja tämä on ensimmäinen kauteni työväenopiston kurssilla.

3 kommenttia:

  1. Näyttää kivalta. Tuo on juuri sellaista, mistä itsekin tykkään, ei niin perinteistä tilkkutyötä.

    VastaaPoista
  2. Minustakin tuo näyttää kivalta, siinä on sopivasti "särmää":)

    VastaaPoista
  3. Hieno alku! Olisko sulla jostain talosta kuvaa mulle. Jopa se hieno möykky mäen päällä käy mulle.

    VastaaPoista