sunnuntai 23. syyskuuta 2012

ihan nätti ...

Kun menee kurssille, niin sitten tehdään sitä mitä kurssilla kulloinkin tehdään. Niinpä tein opettajan antaman ohjeen mukaisen blokin, vaikka tiesin heti että tulen tekemään tällaisia vain yhden kappaleen.

Valitsin kankaiksi pikkusieviä  mintun värisiä 90-luvun kukkakuoseja ja valkoista.  Jotenkin kuvittelin värin sukupuolineutraaliksi, mutta nuo pikkukukat eivät sittenkään näytä ihan neutraaleilta. Pilkullinen valkoinen on alle vuoden vanha kangashankinta.
Tässä yhdessä blokissa on oikein hyvä nuppupeiton alku.  Blokin nimi on "Hanhilampi" eli "Goose in the Pond".  Opettajan jakamassa ohjeessa oli monta epätarkkuutta, mutta siitä huolimatta sain blokin kasaan.  Ohjeessa mm. lasketaan että kun ommellaan kaksi 7,5 cm palaa yhteen on lopputuloksena yksi 15 cm pala, mikä ei tietenkään ole totta, kun saumanvara vie osuutensa.

Nyt olisi kiva tietää, mitkä olisivat ihanteelliset mitat nuppupeitolle. Tämä blokki on n. 30 cm kanttiinsa.   Nuppupeiton taustalle tulee valkoista flanellia.  Vanua en ajatellut laittaa, mutta tikkaan vapaalla konekirjonnalla ja ehkä lisään hanhen kuvan applikoimalla tai tikkaamalla.
Kun tämäkin harjoitustyö on tehtynä, kehtaan taas mennä kurssille keskiviikkona.

1 kommentti: