maanantai 27. elokuuta 2012

Paperitekniikkavariksen suunnitelma

Ilahduin, kun Anita paperitekniikan osaajana ilmoitti haluavansa kokeilla varikseni tekemistä.  Mallin tuotteistus ei ole kaupallista luokkaa, teinhän vain itseäni varten muka riittävän suunnitelman.
Malli oli saatavilla muutaman päivän.  Poistin mallin linkin 29.8.12 Anitan testattua ja löydettyä siitä korjattavaa.

Kaikkien varistöitteni lähtökohtana on toukokuussa ottamani kuva variksesta Seurasaaren sillalla.

Foundation paper piecing yritelmäni on herättänyt kivasti kommentteja ja kannustusta eli sosiaalinen media on toiminut loistavasti.  Epäonnistumiseni syy on suurelti se, että yritin heti tyvestä puuhun enkä riittävästi hankkinut rutiinia tästä tekniikasta.  Kenenkään toisenkaan ei kannata lähteä harjoittelemaan piirtämälläni variskaavalla vaan kehotan hankkimaan jonkun perusoppaan tähän tekniikkaan.

Löysin You Tubesta kaksi melko hyvää videota aiheesta ja molemmissa opettaja sanoo heti aluksi, että hän ei varsinaisesti osaa tätä tekniikkaa, mutta näyttää nyt miten homma menee :D . Kiinostuneiden kannattaa yrittää löytää jonkun kokeneen tekijän opastusta tähän tekniikkaan.

Vaikka variksen kanssa en onnistunut, saattaa olla että joskus teen jonkun muun jutun tällä vaikealla tekniikalla. Nyt aloin todella kunnioittaa niitä, joiden kärsivällisyys ja tarkkuus riittää paperitekniikan käyttämiseen tilkkutöissä.

7 kommenttia:

 1. Voi kiitos, että laitoit kaavat jakoon. Hitsi, löytyyköhän mun kangasvarastoista harmaata, että pääsisin heti kokeilemaan? Pitääpä mennä penkomaan :-)

  VastaaPoista
 2. On ollut todella mielenkiintoista seurata varis-prosessiasi. Minä en edes uskalla kokeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa kokeilla. Ei siinä mitään häviä. Kaikkia epäonnistumisia ei tarvitse raportoida. Niille voi nauraa ihan yksikseen:)

   Poista
 3. Olen todella iloinen, että rohkenit edes yrittää paperitekniikkaa! Ja variskokeilujesi myötä olet varmasti antanut monelle intoa kokeilla uusia tekniikoita... Itsekin jo vähän vetelin viivoja variskuvasi päälle ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katso ihmeessä dropboxiin laittamani kaava, jonka piirtämiseen käytin tuntitolkulla.

   Poista
 4. olet antanut yrittämiselle ja uudelleen yrittämiselle uuden merkityksen ja sen vuoksi olen huomioinut sun blogin mun blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuumetta 38,4 enkä ymmärtänyt tätä. Kävin blogissasi. Ketjukirjeisiin en ole aikuisena enää lähtenyt, joten passaan nytkin, mutta jatkan blogisi lukemista vaikka salaa.

   Poista